Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Nicolae Ciucă, despre certificatul verde la locul de muncă: 'Nu abandonăm. Soluția există pe masă în funcție de rata de infectare'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la TVR 1, că în coaliție nu trebuie „abandonată” ideea introducerii certificatului verde, dar că măsurile trebuie luate în funcție de situația epidemiologică.

„Am cautat ca masurile sa fie in acord cu incidenta de infectare, astfel incat masurile sa ne ajute in partea de preventie. Au fost multe discutii si dezbateri, analize cu specialisti de la Ministerul Sanatatii, am discutat cu asociatiile profesionale. Am cautat sa identificam si sa coordonam tot ce inseamna masura astfel incat sa putem sa intampinam valul 5 cu un pachet de masuri pentru a putea sa reusim sa aplicam ce am invatat din celelalte valuri cu care ne-am confruntat si sa folosim ce a aparut nou in cei aproape doi ani de pandemie”, a zis premierul.

Întrebat dacă s-a renunțat la ideea certificatului verde, Ciucă a răspuns: „Nu cred ca trebuie sa abandonam nimic. Fiecare solutie trebuie sa existe pe masa si in functie de cum evolueaza situatia vom lua deciziile la momentul respectiv. Am cautat sa inteleg rolul certificatului Covid-19. Certificatul ajuta in sensul in care realizeaza o spatiere, adica nu creaza acea presiune foarte mare intr-un interval foarte mic de timp asupra sectiilor ATI si UPU din spitale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.