Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nicolae Noica, despre cartea 'Eminescu, profesor de statistică': 'Această carte este o lucrare impresionantă! Rămâi uluit'

Facebook
Nicolae Noica

Biblioteca Academiei Române a găzduit, vineri, lansarea unei cărți care aruncă lumină asupra unui an puțin cunoscut din viața lui Mihai Eminescu! Volumul ”Eminescu, profesor de statistică”, avându-i autori pe Tudorel Andrei, Cristi Șelaru și Vladimir Alexandrescu, publică, în premieră, documente din Arhivele Naționale despre anul în care geniul absolut al României s-a aflat pe statul de plată al Școlii Comerciale din Iași, unde a predat statistica la clasa a V-a și geografia la clasele I-IV.

Cartea ”Eminescu, profesor de statistică” poate fi citită AICI

”Felicit Institutul Național de Statistică pentru această deosebită manifestare prilejuită și de Ziua Europeană a Statisticii. Această carte este o lucrare impresionantă! Eminescu, profesor de statistică! Rămâi uluit cât de mare personalitate a fost acest om al culturii pe care trebuie să îl recunoaștem mereu și să îl facem cunoscut generațiilor tinere. Mulțumesc INS pentru că am găsit documente despre statistică, odată cu lansarea primului volum despre istoria Bibliotecii Academiei Române și i-am sfătuit să facă și ei o astfel de istorie.

Faptul că ni se prezintă Eminescu sub o altă factură este un merit al autorilor și îi felicit!”, a spus Nicolae Noica, directorul general al Bibliotecii Academiei Române și membru de onoare al Academiei Române.

”Eminescu, profesor de statistică” beneficiază și de o ediție în limba engleză, o premieră pentru o astfel de lansare, traducerea fiind asigurată de Adelinda Șelaru, profesoară de limba engleză la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, din București.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.