DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

VIDEO Nicușor Dan se plânge că Primăria nu are bani, dar vrea în administrare Parcul Văcărești

Facebook/Nicușor Dan
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei a fost împuternicit să depună, în numele municipalităţii, dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a ariei naturale protejate Parcul Natural Văcăreşti, anunță AGERPRES.

Un proiect în acest sens a fost adoptat în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 32 de voturi "pentru", 18 "împotrivă" şi 2 abţineri.

Primarul general, Nicuşor Dan, afirmă că a transmis, joi, Ministerului Fondurilor Europene proiecte care vizează o serie de investiţii, iar unul dintre acestea se referă la administrarea PNV.

În prezent, parcul se află în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, instituţie publică centrală aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Potrivit proiectului, primarul general va fi împuternicit să desfăşoare procedurile administrative necesare întocmirii dosarului de candidatură care trebuie să conţină toate documentele prevăzute în metodologia de atribuire, aprobată prin Ordinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Conform referatului de aprobare, Primăria Capitalei are ca obiectiv asigurarea dreptului cetăţenilor la un mediu curat şi sănătos, prin conservarea resurselor şi a patrimoniului natural. În conformitate cu prevederile articolului 18 din OUG 57/2007, autorităţi ale administraţiei publice locale pot prelua în administrare ariile naturale protejate şi celelalte bunuri ale patrimoniului natural aflate în reţeaua naţională de arii naturale protejate.

"Având în vedere interesul major al municipalităţii pentru promovarea şi dezvoltarea Parcului Natural Văcăreşti, arie naturală protejată de interes naţional instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 349/201, luând în considerare braconajul şi incidentele ce au pus în pericol starea de conservare a speciilor protejate de floră şi faună aflate în arealul ariei şi în contextul în care Parcul Natural Văcăreşti nu are nici până în prezent un plan de management şi un regulament al ariei naturale protejate aprobate conform prevederilor legale în vigoare, municipalitatea consideră ca fiind o prioritate preluarea în administrarea Municipiului Bucureşti a ariei naturale", se precizează în referat.

Parcul Natural Văcăreşti, arie naturală protejată de interes naţional instituită prin Hotărârea de Guvern 349/2016, se întinde pe o suprafaţă de 183 ha, fiind una dintre cele mai mari zone umede urbane din Europa, unică pe teritoriul României, se menţionează în raportul de specialitate.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.