Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Noi victime în Ucraina: O purtătoare de cuvânt şi un voluntar au fost ucişi de o bombă artizanală

O purtătoare de cuvânt a serviciului guvernamental pentru situaţii de urgenţă şi un voluntar care ajuta armata ucraineană au murit miercuri în explozia unei bombe artizanale în centrul Ucrainei, au transmis autorităţile, potrivit AFP.

Incidentul s-a produs în cursul dimineţii pe o arteră centrală din Dnipro, oraş de aproape un milion de locuitori, conform poliţiei, care a publicat imagini cu carcasa carbonizată a unei maşini, în care se aflau cele două victime la momentul exploziei.

"A fost declanşat un dispozitiv exploziv artizanal", a comentat pentru AFP un responsabil al forţelor de ordine, care a dorit să rămână sub protecţia anonimatului.

Cele două persoane moarte în explozie sunt purtătoarea de cuvânt a diviziei regionale a serviciului de stat pentru situaţii de urgenţă, care gestionează în special operaţiunile de salvare şi pompierii, şi un membru al unei organizaţii patriotice şi organizator de cursuri de prim ajutor pentru armata ucraineană.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru "atentat terorist", conform serviciilor de securitate (SBU). Niciun suspect nu a fost reţinut deocamdată.

În ultimii ani, mai mulţi oficiali ucraineni au fost vizaţi de atacuri, scrie agerpres.ro.

În iunie 2017, un membru al departamentului de informaţii al Ministerului Apărării a fost ucis în explozia maşinii sale-capcană la Kiev. Trei luni mai devreme, un responsabil al SBU a avut partea de aceeaşi soartă la Mariupol, în estul ţării.

Ucraina este în conflict din 2014 în Est cu separatişti proruşi, susţinuţi militar de Rusia, conform Kievului şi Occidentului. Acest război, care a izbucnit după anexarea Crimeii de către Rusia, a făcut până acum peste 13.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.