Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Noul stadion din Târgu-Jiu, în valoare de peste 25 de milioane de euro, a fost inaugurat: Întâi au jucat foste glorii, apoi a fost un meci oficial

Foto Mediafax
Targu Jiu stadion

Noul stadion din Târgu-Jiu, în valoare de peste 25 de milioane de euro a fost inaugurat, vineri, cu un amical între o echipă de foste glorii ale Naţionalei României şi o selecţionată a foştilor jucători de la Pandurii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primarului din Târgu-Jiu, noul Stadion Municipal inaugurat vineri are o capacitate de 12.500 de locuri, două parcări și un hotel de 40 de locuri.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă! ‘Sunt extrem de revoltat’ .

„Valoarea investiției este de 25 de milioane de euro, 21 de milioane de euro alocați în prima fază de Compania Națională de Investiții și de Primăria Municipiului Târgu-Jiu și încă patru milioane de euro ulterior, în cea de-a doua fază a realizării lucrărilor. Deci investiția totală este estimată undeva la 25 de milioane de euro, partea primăriei se apropie undeva de trei milioane de euro. Lucrările au început în 2015. Este parcare subterană de 150 de locuri, parcarea de la suprafață de aproximativ 150 de locuri și un hotel de 40 de camere în spatele stadionului. Stadionul are o capacitate de 12.500 de locuri. Eu mi-aș dori ca meciul de vineri să se joace cu casa închisă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu-Jiu.

După ce a fost tăiată panglica inaugurală de către cel mai tânăr şi talentat dintre juniorii legitimaţi la clubul Pandurii, un copil de nouă ani şi de către cel mai vârstnic dintre suporterii echipei, Valeriu Andronache, un bărbat de 88 de ani, a avut loc o slujbă religioasă la noua arenă, după care a fost intonat imnul României de către fanfara din Târgu-Jiu, fiind ținut și un moment de reculegere în memoria fostului internaţional Ilie Balaci.

De la ora 15.00 a avut loc primul meci care s-a disputat pe gazonul noului stadion, dintre o echipă de foste glorii ale Naţionalei României (Marius Nicolae, Geani Kiriță, Denis Șerban, Călin Augustin, Damian Militaru, Silvian Cristescu, Emil Săndoi, Roland Nagy, Daniel Orac, Dorel Stoica, Marius Baciu, Sabin Ilie, Adrian Ilie, Florin Prunea și Sorin Cârțu ca antrenor) şi o selecţionată a foştilor jucători ai echipei Pandurii, bazată pe jucătorii care au promovat cu echipa din Târgu-Jiu în Liga 1, în anul 2005, dar şi jucători care au evoluat apoi la echipa locală.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’

După acest meci demonstrativ a urmat o prezentare a stadionului, cu imagini din perioada construirii acestuia şi ale vechiului stadion.

Seara s-a încheiat cu meciul oficial din etapa a 14-a a Ligii a doua dintre Pandurii Târgu-Jiu şi Universitatea Cluj, care s-a ]ncheiat cu victoria clujenilor, cu 1-0.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.