Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Novak Djokovic, primit ca un erou la Belgrad

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, expulzat din Australia după ce autorităţile din această ţară au decis să-i anuleze viza, a aterizat luni la prânz la Belgrad, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Sportivul, în vârstă de 34 ani, considerat un erou în Serbia, a ajuns în capitala ţării sale la ora locală 12:16, la bordul unei curse aeriene care a sosit de la Dubai, unde Djokovic a făcut escală după plecarea din Australia, conform agenţiei Tanjug.

Novak Djokovic, care spera să-şi apere titlul de campion la Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Mare Şlem în palmares, s-a întors acasă după unsprezece zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ''din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, jucătorul pierzând duminică apelul depus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.