Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nu s-a mai întâmplat vreodată: O chinezoaică din Suedia a fost botezată în ortodoxie, la 24 de ani, de către Preasfințitul Macarie

Situație nemaiîntâlnită în Biserica Ortodoxă Română, mai ales în eparhiile de peste hotare! Duminică, în Biserica Paraclis Episcopal din Copenhaga, Regatul Danemarcei, Preasfinţitul Părinte Macarie al Europei de Nord a botezat-o pe tânăra chinezoaică Utto Xia Wu care a primit la Sfânta Luminare numele Maria, dar şi pe pruncele Sofia-Anastasia și Tea-Elena.

Coincidența a făcut ca în urmă cu 45 de ani, Preasfințitul Macarie să fi fost și el botezat tot într-o zi de 22 mai.

„Atunci când ne botezăm, ne naştem la o viaţă nouă. Ne naştem cu o viaţă pământească, istorică, însă renaştem în Taina Botezului cu o naştere eternă din apă şi din duh. Tocmai de aceea cristelniţa simbolizează pântecele Maicii Bisericii. Aşa cum omul se naşte o dată din pântecele mamei sale, aşa renaşte sau se naşte din nou din pântecele Maicii Bisericii. Ne naştem trupeşte, însă ne naştem din nou duhovniceşte în taina Sfântului Botez”, a subliniat la eveniment Episcopul Europei de Nord.

Cu referire la tânăra chinezoaică nou botezată, Episcopul a spus: „Cu toate că ea este la maturitate acum, ea chiar s-a născut din nou, s-a îmbrăcat în Hristos şi este fericită şi bucuroasă”.

Tânăra a vorbit despre bucuria convertirii la credinţa ortodoxă.

„Este o binecuvântare şi totodată o mare bucurie pentru mine să primesc Sfântul Botez în Biserica Ortodoxă. Sunt recunoscătoare Preasfinţitului Părinte Macarie pentru sprijin şi ajutor. Am decis să mă botez și devin creștină ortodoxă deoarece dragostea și bunătatea sunt două virtuți pe care le doresc pe tot parcursul vieții mele. Este o zi pe care nu o voi uita niciodată. Am primit cu bucurie numele de Maria, al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pe care o rog să mă călăuzească aici și în veșnicie.”, a mărturisit Maria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.