Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Numărul de decese Covid-19 o să fie schimbat! Ministrul Sănătății: 'E nevoie de o reanaliză a numărului de decese pe baza acestor certificate'

Twitter
morga necropsie

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că numărul de decese Covid-19 se va schimba după actualizarea certificatelor de deces.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

„Există posibilitatea ca unele să aibă și alte cauze, dar au avut înregistrate o analiză Covid pozitivă să fi fost raportate ca decese Covid.

Datele care au fost raportate sunt cele din Coronaform. Sunt datele care au evaluat evoluția zilnică a pandemiei, atât în ceea ce privește numărul de cazuri, cât și numărul de decese. Comunicările care ne-au fost transmise de către Comisia de analiză sunt din alte baze de date, care nu pot fi comunicate zilnic pentru că necesită analize suplimentare. Sunt bazele de la Institutul Național de Statistică, care ne survin cu întârziere de aproximativ 45 de zile, și dateler raportate de spitale, care în general sunt transmise către INSP cu o frecvență lunară.

Datele care sunt furnizate în timp real nu pot avea același grad de acuratețe precum cele din certificatele medico-legale, anume certificatele constatatoare ale decesului. Astăzi am comunicat toate aceste date. Așa cum și în alte țări s-a întâmplat este și o să fie nevoie de o reanaliză a numărului de decese pe baza acestor certificate”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.