Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O ambarcaţiune plină cu explozibil a fost detonată într-un port din Arabia Saudită

captură YouTube
ambarcatiune arabia saudita

O ambarcaţiune plină cu explozibil, comandată de la distanţă, a fost detonată, marţi, în Portul saudit Yanbu, situat în Marea Roşie, afirmă surse citate de agenţia Associated Press, conform mediafax.ro.

Autorităţile militare saudite susţin că au interceptat şi au distrus ambarcaţiunea telecomandată. "Ambarcaţiunea a fost abordată şi distrusă conform procedurilor de interceptare", a declarat colonelul Turki Al-Maliki, purtătorul de cuvânt al Armatei saudite, citat de agenţia de presă SPA.

Totuşi, firma de securitate privată Dryad Global a comunicat că o navă a fost "atacată", fără însă a oferi detalii. O altă firmă de securitate, Neptune P2P Group, a semnalat un nor de fum negru la intrarea în Portul Yanbu, iar compania britanică Ambrey a raportat un "incident" între porturile saudite Yanbu şi Rabigh.

Incidentul intervine în contextul operaţiunilor militare saudite în Yemen. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, lansează frecvent rachete sau drone cu explozibil spre Arabia Saudită.

În plus, în Orientul Mijlociu au avut loc în ultimele luni o serie de incidente maritime între Iran şi Israel. În oraşul austriac Viena au loc în acest moment negocieri între marile puteri privind relansarea Acordului nuclear iranian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.