Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| O bombă de aviaţie de 50 de kg a fost distrusă prin explozie controlată

monitorulbt.ro
pompieri pirotehnisti

O bombă de aviaţie care cântărea 50 de kilograme a fost distrusă, vineri, prin explozie controlată, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, bomba a fost găsită pe raza localităţii Şendriceni în timpul unor lucrări de decolmatare a unui pârâu şi a fost ridicată şi depozitată în poligonul de la Copălău.

"ISU Botoşani a desfăşurat astăzi, în poligonul militar Copălău, o nouă şedinţă de distrugere a muniţiilor rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţului Botoşani. Operaţiunea a fost executată de echipa pirotehnică a inspectoratului. Măsurile de siguranţă au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani. Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus o bombă de aviaţie de 50 kg. Aceasta a fost descoperită pe raza comunei Şendriceni, pe timpul unor lucrări de decolmatare a pârâului Întors. Pentru distrugere a fost folosit un kilogram exploziv echivalent", au transmis oficialii ISU.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc populaţiei ca, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi şi să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgenţă 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.