Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O nouă făcătură marca Sky News? Cine ar fi de fapt mercenarii care luptă în Siria

captura youtube
acoperire mercenari

Postul de televiziune britanic Sky News este implicat într-un nou scandal cu un posibil material trucat. Noile acuzații vin din Rusia și vizează un reportaj al britanicilor referitor la mercenarii ruși care ar alege să lupte în Siria de partea trupelor dictatorului Bashar Al-Assad.

Vezi si: Imaginea care a șocat LUMEA: Adevărata faţă a războiului din Siria / FOTO & VIDEO +18

Materialul a ridicat însă serioase semne de întrebare cu privire la autenticitatea lui și cazul a fost repede asemănat cu reportarul Sky News din România privind traficul care a fost dovedit până la urmă de procurorii DIICOT ca fiind un fals și a ajuns în justiție.

Jurnaliștii britanici sunt acuzați că au pus în scenă un mic teatru cu actori profesioniști care imitau anumite situații de război din Siria.

În ancheta lor cei de la Sky News susțineau că au descoperit fapte grave ale mercenarilor ruși care operează sub acoperire în Siria. Una din piesele de rezistență ale materialului realizat de John Sparks, corespondentul la Moscova al Sky News, era mărturia unui anume Dmitri care vorbea despre o unitate specială formată din mercenari - Vagner, care în urma luptelor din Siria ar fi pierdut c.ca 500-600 de membri (Fețele oamenilor din reportaj erau ascunse, iar vocile modificate pentru a le proteja identitatea).

Vezi și: Alina Petre, despre Traian Băsescu: 'Eu nu am spus nimic despre amantele lui, deși aș fi putut'

În urma materialului difuzat de britanici, rușii de la canalul de televiziune NTV au realizat propriul material pe aceeași temă și au descoperit că de fapt Dmitri din reportajul Sky News era un actor profesionist pe numele său Aleksandr Agapov.

Vezi și: Sorin Ovidiu Vântu, denunţ la DNA: 'Am dat un milion de euro pentru Tăriceanu'

Ulterior el a fost contactat și de jurnaliștii de la Russia Tuday unde a confirmat că el este cel care apare în reportaj, dar susține că i s-a spus cu totul altceva în momentul în care și-a dat acordul să joace rolul.

Vezi și: Vine tăvălugul pentru corupți: se naște 'fratele mai mic' al DNA

Agapov (alias Dmitri) susține că i s-a spus să joace rolul unui voluntar în unitatea specială de mercenari - Vagner: ”Ei mi-au spus că au această informație. Trebuie doar să te pregătești pe baza acestor informații și să spui ce se face acolo și că ești în Siria în serviciul unei companii private”, susține actorul rus. El susține că în tot timpul i s-a spus că ar fi vorba despre un film.

Pentru a proba cele spuse de Agapov, jurnaliștii de la NTV au înregistrat apoi o convorbire între acesta și corespondentul Sky News la Moscova pentru a compara cele două voci. Analistul audio Ivan Ursov, angajat de postul TV a certificat în mod clar că una din vocile care apaar în reportajul Sky News îi aparține lui Aleksandr Agapov.

Citește și: A început pelerinajul de toamnă: lotul greilor politici care aud zornăitul de cătușe

În momentul în care li s-a cerut explicații celor de la Sky News răspunsul a fost sec: "Sky News se află pe deplin în spatele poveștii, care este produsul unei investigații detaliate pe parcursul mai multor luni ", susțin reprezentanții postului britanic într-un e-mail, răspuns care seamănă la picătură cu cel dat presei românești când cu scandalul traficului de armanent.

Vezi și: Ea e noua vedetă de la Realitatea TV: Dezvăluirile divei din prime-time

____

Iată și reportajul despre presupusul trafic de arme din România calificat de DIICOT drept o făcătură:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.