Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O turmă de zimbri a fost filmată într-o pădure din Neamț

Facebook
zimbri

Unul dintre angajații Parcului Natural Vânători Neamț s-a întâlnit cu o turmă mare de zimbri. El a filmat evenimentul și apoi imaginile au fost postate pe Facebook.

Zimbrii trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț. Rezervația este administrată de Romsilva, iar angajații regiei monitorizează în permanență turmele de zimbri, potrivit mediafax.ro.

Citește și: George Simion îl pune la punct pe Ludovic Orban: ‘Este ultimul care să vorbească despre excentricități, pentru că el bea în Parlament’

„Dispărut din România timp de aproape două secole, zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în 1958, când au fost aduse primele exemplare din Polonia. Ulterior, au fost aduse alte exemplare tot din Polonia și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț. În Parcul Natural Vânători Neamț sunt în prezent, în libertate, 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate”, au explicat reprezentanții Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.