Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O versiune a piesei 'Patience' a trupei Guns N’ Roses, cântată de regretatul star rock Chris Cornell, a fost lansată

chris cornell

O versiune a piesei „Patience” a trupei Guns N’ Roses, cântată de Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden care s-a sinucis în 2017, a fost lansată cu o zi înainte de data la care el ar fi împlinit 56 de ani.

Cântecul a fost lansat de Guns N’ Roses în 1988 şi inclus pe compilaţia „Lies”, potrivit news.ro.

Citește și: Încă un focar de coronavirus în industria alimentară din România! Un abator de pui, în atenția DSP: 59 de cazuri confirmate printre angajați

Soundgarden şi GNR au cântat de mai multe ori pe aceeaşi scenă la începutul anilor 1990, inclusiv în turnee din SUA şi Europa, în care trupa lui Cornell deschidea concertele grupului american deja celebru.

Un mesaj publicat luni pe pagina de Facebook a lui Cornell arată: „Ziua lui de naştere pare momentul perfect pentru a împărtăşi asta şi a-l sărbători pe Chris, vocea, muzica, poveştile şi arta lui. Este adevărat că un om nu este mort cât timp numele lui este încă rostit... ”.

Importantă figură a scenei grunge, Soundgarden a fost fondată în 1984 de solistul şi chitaristul Chris Cornell, chitaristul Kim Thayil şi basistul Hiro Yamamoto. Doi ani mai târziu, Matt Cameron s-a alăturat trupei, iar Ben Shepherd l-a înlocuit pe Yamamoto. Debutul discografic, „Ultramega OK”, a venit în 1988, însă grupul - unul dintre pionierii genului grunge, specific Seattle, alături de Pearl Jam, Nirvana şi Alice in Chains - a cunoscut faima mondială odată cu single-urile „Black Hole Sun” şi „Spoonman”, de pe albumul „Superunknown” (1994).

Citește și: Poveste FABULOASĂ cu Ion Țiriac și Ilie Năstase: Băi, tâmpitule! Ai băgat benzină?

După o pauză de 13 ani (din 1997 până în 2010), Soundgarden a revenit pe scena muzicală, iar în 2012 a lansat cel de-al şaselea material discografic, „King Animal”. Albumele formaţiei au fost vândute în peste 22 de milioane de copii în întreaga lume.

Cornell se afla, pe 18 mai 2017, în Detroit, alături de Soundgarden, cu care se afla în turneu. La câteva ore după concertul susţinut aici, el a fost găsit mort în camera de hotel. Legiştii au decis că s-a sinucis prin spânzurare.

Chris Cornell a primit 16 nominalizări la premiile Grammy de-a lungul carierei sale. A câştigat trei trofee, două cu Soundgarden, pentru piesele „Spoonman” şi „Black Hole Sun”, şi două postum. Cornell a pus bazele supergrupului Audioslave, împreună cu membri ai Rage Against The Machine, înainte ca Soundgarden să se reunească.

Chris Cornell era căsătorit cu agentul de presă Vicky Karayiannis, cu care avea doi copii - o fiică, Toni, şi un fiu, Christopher. Artistul mai avea o fiică, Lillian Jean, cu prima lui soţie, Susan Silver, de care a divorţat în 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.