Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un focar de coronavirus în industria alimentară din România! Un abator de pui, în atenția DSP: 59 de cazuri confirmate printre angajați

Facebook
covid 19 coronavirus

Tot mai mulți angajați din industria alimentară sunt depistați pozitiv la coronavirus. După focarul de la compania Smithfield, din județul Timiș (93 de persoane), a izbucnit un nou focar. De data aceasta în Vaslui, unde 59 de cazuri au fost confirmate în rândul angajaților unui abator de pui.

Citește și: Marcel Vela distruge un mit despre turiști și patroni: 'Nu vreau să se arunce anatema pe toți turiștii și pe toți din industria horeca'

Cazurile au fost depistate după ce în cursul săptămânii trecute trei angajați au prezentat simptome specifice COVID-19. După apariția celor trei cazuri, s-a decis ca angajații care au intrat în contact cu aceștia să fie testați. Nimeni nu se aștepta însă ca în urma testării să rezulte atât de multe cazuri. Potrivit presei locale, care citează surse din conducerea abatorului, salariații testați pozitiv lucrează în secții diferite, iar cel mai probabil virusul s-a răspândit din cauză că angajații fac naveta cu microbuzul, relatează medikatv.ro.

Cele mai multe dintre persoanele testate pozitiv sunt asimptomatice. Direcția de Sănătate Publică Vaslui are în derulare o anchetă epidemiologică. Aceasta se anunță dificilă, întrucât trebuie stabiliți contacții tuturor celor 59 de persoane testate pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.