Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Olaf Scholz, către Vladimir Putin: 'E necesară în mod urgent o reducere a tensiunilor. Extinderea NATO nu este pe agendă'

putin scholz putin

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, s-a declarat preocupat, la Moscova, în legătură cu activităţile militare ruse din apropierea Ucrainei, cerând măsuri pentru reducerea tensiunilor şi evitarea unui conflict militar în Europa.

"Noi suntem foarte preocupaţi în legătură cu viitoarele activităţi ale celor 100.000 de militari ruşi. Nu vedem niciun motiv întemeiat pentru aceste mobilizări de trupe. De aceea, este necesară în mod urgent o reducere a tensiunilor, este important acest lucru în actuala situaţie tensionată şi dificilă, astfel încât în Europa să nu fie niciun război", a declarat Olaf Scholz, potrivit publicaţiei Bild, în conferinţa de presă organizată la Kremlin împreună cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Citește și: LIVE VIDEO Vladimir Putin, în fața lui Olaf Scholz: 'Rusia nu vrea război, dar nu poate asista cu ochii închişi la modul arbitrar în care SUA şi NATO...'

"Extinderea NATO nu este pe agendă în acest moment", a subliniat Olaf Scholz, conform agenţiei RIA Novosti, în contextul în care Rusia se opune continuării extinderii Alianţei Nord-Atlantice spre est şi admiterii Ucrainei, scrie mediafax.ro.

"Pentru noi, germanii, şi pentru europeni, este absolut clar că nu poate fi construită o securitate sustenabilă în detrimentul Rusiei, ci doar împreună cu Rusia. Avem o poziţie comună din acest punct de vedere, atât în cadrul NATO, cât şi în Uniunea Europeană", a subliniat Olaf Scholz.

Citește și: Vladimir Putin a făcut o criză de râs când a auzit declarațiile despre data atacului asupra Ucrainei

Cancelarul Germaniei a pledat "un dialog deschis şi sincer pe toate temele" cu Rusia. "Germania este pregătită, împreună cu partenerii şi cu aliaţii din Uniunea Europeană şi din NATO, să discute cu Rusia despre acţiuni concrete în sensul îmbunătăţirii relaţiilor. Adresăm invitaţia unei noi reuniuni a Consiliului NATO-Rusia pe teme concrete. În cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Preşedinţia poloneză a iniţiat un nou proces diplomatic la nivel înalt. (...) Însă nu este negociabil principiul de nonlezare a graniţelor Europei şi a suveranităţii teritoriale a tuturor statelor, inclusiv a Ucrainei", a insistat Olaf Scholz.

"Orice nouă agresiune militară împotriva Ucrainei ar atrage consecinţe grave la nivel politic, economic şi strategic", a avertizat Olaf Scholz, salutând începerea retragerii efectivelor militare ruse.

Citește și: Olaf Scholz, așezat de Putin la masa lungă la care a stat și Macron: Cum explică Cristian Diaconescu gestul președintelui rus / Foto .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.