Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Opoziţia din Albania a scos mii de oameni în stradă, la Tirana, pentru a cere demisia premierului

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Tirana, la apelul opoziţiei, pentru a cere demisia premierului Edi Rama, pe care îl acuză de corupţie şi pe care îl consideră vinovat de agravarea sărăciei în Albania, potrivit AFP.

Opoziţia îl acuză de asemenea pe Edi Rama că are "legături secrete" cu un fost responsabil al FBI (poliţia federală din SUA), pe care o suspectează că a influenţat Departamentul de Stat pentru ca acesta să îl declare persona non grata în SUA pe liderul de opoziţie Sali Berisha, fost preşedinte şi premier, scrie agerpres.ro.

"Edi Rama a comis un act ostil prin coruperea unui fost responsabil al FBI cu scopul de a elimina opoziţia", a declarat Berisha în faţa mulţimii, care scanda 'Rama, pleacă'.

Charles McGonigal, fost înalt oficial al FBI, a fost arestat în ianuarie în SUA pentru legături tulburi cu actori străini. Conform actului de acuzare, el a ascuns o sumă de 225.000 de dolari în bani lichizi, pe care i-a primit de la un fost agent al serviciilor secrete albaneze, şi "a avut relaţii strânse cu premierul Albaniei".

Opoziţia afirmă că Rama s-a folosit de fostul responsabil al FBI şi că a finanţat "un lobby politic" care l-a vizat pe Berisha pentru a slăbi opoziţia.

Berisha, primul preşedinte ales în mod democratic în Albania după căderea regimului comunist, a primit în 2021 interdicţia de a intra în SUA din cauza unor "acte de corupţie din perioada în care a fost premier".

Rama a respins acuzaţiile opoziţiei, pe care le-a calificat drept calomnii, şi a spus că inculparea lui Charles McGonigal "nu are nicio legătură" cu el sau cu guvernul albanez.

O mie de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a menţine ordinea în timpul manifestaţiei organizate de Partidul Democrat al lui Berisha, precum şi de partidul fostului preşedinte Ilir Meta, ex-aliat al lui Rama, care şi-au unit forţele pentru a-l înlătura pe actualul prim-ministru.

Opoziţia îl acuză de asemenea pe Rama că a împins Albania în sărăcie şi că a cauzat o emigrare masivă a albanezilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.