Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Orban, despre secretarul de stat demis de Cîţu la câteva ore după numire: 'Când am văzut în Monitorul Oficial nu am mai înţeles nimic'

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că nu a înţeles nimic când a văzut că secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cosmin Baciu, a fost demis la scurt timp după ce a fost numit în această funcţie.

"În cadrul negocierilor, la Ministerul Sănătăţii PNL este reprezentat de doi secretari de stat. Noi am desemnat cei doi candidaţi, respectiv domnul Andrei Baciu şi domnul Cosmin Baciu, care este un medic cunoscut, un medic apreciat şi care trebuia numit încă de când noi am luat decizia de susţinere în Biroul Politic Naţional. Când am văzut în Monitorul Oficial numirea domnului Baciu am zis - în sfârşit s-a făcut ceea ce trebuia făcut. Când am văzut demiterea nu am mai înţeles nimic", a spus Orban, potrivit Agerpres.

El a menţionat că nu a avut timp să discute cu premierul Florin Cîţu despre acest subiect, deşi s-au întâlnit la Dolj şi la Vâlcea.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cosmin-Constantin Baciu a fost eliberat din funcţie la o zi după ce a fost numit, potrivit unei decizii a prim-ministrului Florin Cîţu publicată vineri în Monitorul Oficial.

Cosmin-Constantin Baciu fusese numit în funcţie joi. "Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cosmin-Constantin Baciu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţi", conform deciziei publicate joi în Monitorul Oficial.

Decizia publicată vineri prevede eliberarea lui Baciu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unor reprezentanţi ai Guvernului, eliberarea din funcţie a avut loc din cauza nerespectării procedurii la numirea lui Cosmin-Constantin Baciu, fiind necesară anterior publicarea în Monitorul Oficial a unei hotărâri de Guvern de reorganizare care să ateste că este nevoie de încă un post de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.