Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Papa Francisc a ajuns în Ungaria

Vatican News
Papa Francisc

Papa Francisc a ajuns în Ungaria, unde intenționează să își prezinte viziunea asupra viitorului Europei. Vizita Suveranului Pontif durează trei zile.

Papa Francisc intenționează să prezinte viziunea sa asupra viitorului Europei în timpul unei vizite de trei zile în Ungaria, care a început vineri, în timp ce războiul din Ucraina, fluxurile de migranți și relațiile tensionate ale Ungariei cu Bruxelles-ul se „așează” în centrul călătoriei Suveranului Pontif, potrivit Agerpres.

Oficialii ungari spun că pelerinajul Papei Francisc a fost conceput în primul rând pentru ca Papa să se adreseze comunității catolice din țară și să îi încurajeze pe membrii acesteia în credință.

Dar, având în vedere că războiul se desfășoară alături și că Ungaria se confruntă cu alte națiuni din Uniunea Europeană în ceea ce privește problemele legate de statul de drept și drepturile LGBTQ+, cuvintele și faptele lui Francisc în inima Europei vor avea puternice nuanțe politice.

După ce a aterizat pe aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta, Papa Francisc s-a îndreptat la o întâlnire cu președintele Katalin Novak și cu premierul Viktor Orban, iar apoi va ține principalul discurs în fața autorităților și diplomaților ungari.

El se va adresa societății maghiare și Europei în general în cadrul ultimului eveniment de duminică, când le va vorbi personalităților academice și culturale de la Universitatea Catolică din Budapesta.

Între timp, Papa Francisc urmează să se întâlnească cu unii dintre cei 35.000 de refugiați ucraineni care au rămas în Ungaria după ce 2,5 milioane de persoane au fugit prin granița Ucrainei cu Ungaria la începutul invaziei rusești. Va fi o altă ocazie pentru Francisc de a ridica subiectul migrației și de a-și reitera convingerea că țările europene ar trebui, în limita posibilităților lor, să-și deschidă brațele și frontierele pentru oamenii care fug de sărăcie, precum și de conflicte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.