Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Papa Francisc l-a convins pe Aleksandr Lukaşenko: Președintele Belarusului l-a reprimit în țară pe arhiepiscopul catolic de Minsk

Arhiepiscopul catolic de Minsk a anunţat joi că s-a întors în Belarus după o interdicţie de intrare de patru luni impusă pe fondul reprimării protestelor în masă de către puterea belarusă, relatează DPA.

Arhiepiscopului Tadeusz Kondrusiewicz i s-a interzis reintrarea în Belarus după o călătorie în Polonia vecină în august, în timp ce au izbucnit protestele împotriva preşedintelui aflat la putere de peste un sfert de secol, Aleksandr Lukaşenko, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sorin Cîmpeanu îl taxează dur pe Dacian Cioloș: A prezentat tot trecutul de traseist al liderului USR PLUS

Catolicismul este a doua religie în Belarus după Ortodoxia Răsăriteană. Arhiepiscopului i s-a permis să se întoarcă după ce un emisar al Vaticanului s-a întâlnit cu Lukaşenko săptămâna trecută la Minsk.

"După aproape patru luni de absenţă forţată şi incapacitate de a efectua activitatea pastorală în Belarus, în sfârşit mă întorc acasă", a declarat Kondrusiewicz, în vârstă de 74 de ani, într-un comunicat.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu vine cu lămuriri despre noua tulpină de coronavirus: ‘Până în momentul de față, nu putem spune că a ajuns și la noi’

Minskul a fost zguduit de proteste în masă în fiecare weekend după ce Lukaşenko şi-a revendicat victoria în alegerile din 9 august pe care opoziţia le vede ca trucate.

Papa "a făcut multe eforturi" pentru revenirea în Belarus a lui Kondrusiewicz, potrivit comunicatului. Autorităţile belaruse nu au specificat niciodată de ce arhiepiscopului i s-a interzis întoarcerea în ţară.

Citește și: Medicul Adrian Streinu-Cercel a demisionat. La ce funcție importantă a renunțat

"Accept cu recunoştinţă decizia autorităţilor statului care îmi permit să mă întorc acasă şi să mă angajez în îndrumarea spirituală a credincioşilor încredinţaţi grijii mele pastorale", a mai spus Kondrusiewicz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.