Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Parcul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, amenajat cu fonduri europene, a fost inaugurat

thestar.com
loc de joaca

Parcul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, amenajat cu o finanţare nerambursabilă de 1,7 milioane lei prin Programul Operaţional Regional (POR), a fost inaugurat miercuri, în prezenţa a zeci de copii şi locuitori ai cartierului, acesta fiind al doilea parc din municipiu realizat cu fonduri europene, potrivit unui comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea, transmis Agerpres.

Parcul Ostroveni, situat pe faleza Oltului în zona blocurilor ANL, a fost amenajat pe o suprafaţă degradată şi neutilizată.

Potrivit sursei citate, printre obiectivele specifice proiectului de amenajare a Parcului Ostroveni s-au numărat îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, oferirea unui mod sănătos de petrecere a timpului liber şi optimizarea condiţiilor de mediu prin creşterea suprafeţei spaţiilor verzi a municipiului şi prin crearea unui spaţiu deschis de agrement şi recreere.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi, unde au fost realizate alei pietonale, a fost montat mobilier urban (coşuri de gunoi, cişmea, bănci, pergole), au fost create spaţii verzi cu arbori şi gazon, sistem de irigare automatizat cu aspersoare telescopice. Totodată, în noul parc a fost amenajat un loc de joacă pentru copii (incluzând o tiroliană, echipamente de fitness şi o instalaţie pentru persoane cu dizabilităţi), precum şi grup sanitar, sistem de iluminat cu corpuri LED, dar şi o reţea de camere video mobile de mare rezoluţie cu sistem anti-vandalism.

"Primarul Mircia Gutău s-a arătat deosebit de încântat de felul în care arată Parcul Ostroveni şi şi-a exprimat convingerea că, în foarte scurt timp, acesta va deveni un punct de atracţie al întregului cartier, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, sporind atractivitatea întregii zone", se arată în comunicatul citat.

Parcul Ostroveni este cel de-al doilea parc realizat cu fonduri europene la Râmnicu Vâlcea, după Parcul Ştirbei Vodă, finalizat în urmă cu un an.

Luna viitoare va fi inaugurat un al treilea parc din Râmnicu Vâlcea realizat cu fonduri europene, situat în zona lacurilor de lângă barajul din nordul Râmnicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.