Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Patriarhul Daniel, la onomastica sa: 'Noi îl considerăm un ocrotitor al românilor din diaspora'

Basilica.ro
Patriarhul Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a oficiat, duminică, Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală, cu ocazia sărbătorii ocrotitorului său spiritual, Sfântul Proroc Daniel, despre care a afirmat că este un model de credincios care şi-a păstrat credinţa lui strămoşească.

Potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române, PF Daniel a afirmat că acest proroc este ocrotitor al celor care se află printre străini, pentru că a trăit toată viaţa în exil.

"Este un model de credincios care, deşi a stat printre păgâni - asiro-babilonieni şi perşi - şi-a păstrat credinţa lui strămoşească. De aceea, noi îl considerăm un ocrotitor al românilor din diaspora care, urmând exemplul Sfântului Proroc Daniel, vor păstra credinţa strămoşească şi vor preaslăvi pe Dumnezeu potrivit credinţei primite de la părinţi", a apreciat Patriarhul BOR.

Patriarhul Daniel îl cinsteşte ca ocrotitor spiritual atât pe Sfântul Proroc Daniel (17 decembrie), cât şi pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul (18 decembrie): "Ţinem aceste două pomeniri ca pomenirea ocrotitorilor personali, dar şi ca mari rugători pentru Biserica lui Hristos", a spus în 2021 Preafericirea Sa, potrivit Basilica.

Patriarhul BOR s-a născut în data de 22 iulie 1951 în satul Dobreşti, judeţul Timiş.

Printre mentorii patriarhului se numără Arhimandritul Cleopa Ilie, naşul său de călugărie, şi Părintele Dumitru Stăniloae, îndrumătorul său la doctorat.

A intrat în monahism în anul 1987 la Mănăstirea Sihăstria din judeţul Neamţ, unde a primit numele monastic de Daniel.

Ca ierarh, a fost pentru puţin timp Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, apoi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei timp de 17 ani, iar din 2007 până în prezent Patriarhul BOR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.