Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Petre Daea acuză un fake news alimentar: România are un necesar mult mai mare de cereale

Facebook
Petre Daea

Fostul ministru PSD al Agriculturii, Petre Daea, a tras joi mai multe semnale de alarmă într-o conferință de presă la sediul central al partidului, după o videconferință cu fermieri și reprezentanții din industria alimentară:

  • Foarte multe suprafete sunt calamitate 100%. Momentul critic nu este departe
  • Vrem sa modificam legea in Parlament astfel incat sa dam posibilitatea fermierilor sa ia apa din orice sursa posibila, ca se numeste Jiu, Olt, Prut, Siret, ca e Aries, Cris, Ialomita sau Dunare, se ia de la sursa si energia folosita pentru pomparea apei, costul sa fie subventionat
  • Fermierii au cerut sa se urgenteze determinarea pierderilor la fata locului, fermierii asteapta si nu pot lua o decizie pentru ca nu sunt intocmite documentele de constatare si daca ar purcede la o anumita solutie intorcand suprafetele respective nu ar mai putea beneficiar de sprijnul de la APIA. Cred ca acum este nevoie sa organizeza MADR rapid modul de lucru in teren. Am dat ca solutie sa poata sa modifice si sa foloseasca ca proba fie un filmulet, fotografie, pentru a atesta ca a fost o cultura acolo. In agricultura, o zi de intarziere e foarte mult. Se intarzie de 16 zile.
  • Daca azi dai drumul la export si maine intrerupi, inseamna pe de-o parte necunoasterea situatiei si a doua oara hazardul pe care-l creezi in piata, afectezi si producatorii si consumatorii. Am vazut foarte multe date total eronate, se vorbeste de un necesar al tarii , niciuna din cifre nu este adevarata, Romania are un necesar mult mai mare. Din graul recoltat folosim la consumul uman, la consumul animal cu destinatie furaje, in industrie (amidon, alcool etilic) si se consuma si pentru samanta.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 47: PNL și PSD se vor prăbuși! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.