Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Piesa 'Sweet Caroline', scrisă de Neil Diamond în 1969, a devenit imnul neoficial al naţionalei Angliei la EURO 2020

dailyrecord.co.uk
meci suporteri fani euro 2020

Piesa „Sweet Caroline”, scrisă de Neil Diamond în urmă cu peste 50 de ani, a devenit imnul neoficial al naţionalei Angliei la Euro 2020 şi nu este singurul cântec pop adoptat de suporterii englezi, scrie BBC.

„Nu am mai văzut vreodată aşa ceva”, a spus fostul fotbalist Micah Richards, miercuri, la BBC Radio 5 Live. La ITV, fostul fotbalist Gary Neville a declarat: „Este una dintre cele mai frumoase experienţe pe care cred că le-am avut în fotbal”, potrivit news.ro.

Ei nu vorbeau despre calificarea Angliei în prima finală majoră din ultimii 65 de ani, ci înainte de semifinală, când 60.000 de oameni cântau „Sweet Caroline” în timp ce echipele se pregăteau să intre pe teren.

Câteva ore mai târziu, piesa s-a auzit în difuzoare şi, de această dată, întreaga echipă şi-a exprimat entuziasmul pe refrenul binecunoscut.

Diamond a spus că a scris de fapt piesa de dragoste despre soţia lui, Marcia, dar a avut nevoie de un nume cu trei silabe pentru a se potrivi melodiei. A găsit inspiraţia după ce a văzut într-o revistă o fotografie a lui Caroline Kennedy, fiica lui John F Kennedy şi Jacqueline Kennedy.

La acea vreme, piesa a ajuns pe locul al patrulea în topul american şi pe al optulea, în cel britanic, şi a devenit nelipsită din concertele lui Diamond.

Primul indiciu că ar fi potrivită pentru fanii sportului a venit la finalul anilor 1990, când a fost difuzată în timpul unui meci de baseball al echipei Red Sox, pentru un angajat care îşi botezase fiica nou-născută Caroline.

Echipa din Boston a decis că îi aduce noroc şi a început să o difuzeze în fiecare săptămână din 2003. În 2013, compozitorul şi cântăreţul şi-a luat angajamentul ca toate veniturile din drepturile de autor să fie donate în sprijinul victimelor atacului cu bombă din Boston.

Şi echipa de fotbal american Carolina Panthers a adoptat-o, iar Arsenal a difuzat-o după victoria din semifinala FA Cup din 2017.

În ultimii ani, ea a fost adoptată şi de suporterii Aston Villa, Swans AFL (Sydney) şi Castleford Tigers din liga de rugby, iar naţionala engleză de cricket a folosit-o pentru a sărbători victoria din 2019 în Cupa Mondială.

Nu este prima piesă pop care găseşte o sursă de viaţă pe stadioane. Imnul FC Liverpool, „You'll Never Walk Alone”, a fost scris pentru musicalul „Carousel”, în timp ce fanii scoţieni şi-au revendicat hit-ul „Yes Sir, I Can Boogie” din 1977.

Suporterii englezi au ales să mai cânte la Euro 2020 „Whole Again” - Atomic Kitten, „Freed from Desire” - Gala şi „Seven Nation Army” - The White Stripes.

Anglia va juca finala Euro 2020, duminică, pe Wembley, împotriva Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.