Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO 'Poemul iubirii şi al mării', de Ernest Chausson, în stagiunea online a Filarmonicii 'George Enescu'

fge.org.ro
filarmonica enescu

Un concert în care au fost interpretate lucrările „Amurg de toamnă”, de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării”, de Ernest Chausson, şi „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27, de Serghei Rahmaninov, va fi prezentat joi în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”.

Concertul datează din 8 noiembrie 2019 şi a fost dirijat de Cristian Măcelaru, iar solistă a fost mezzosoprana Aura Twarowska, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE - Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

„«Poemul iubirii şi al mării», de Ernest Chausson, este o piesă care nu se cântă foarte des. Eu îl văd pe Chausson ca o oglindă a unui Wagner francez. Acest poem, interpretat cu sensibilitate de Aura Twarowska, are conotaţii filosofice. De asemenea, «Simfonia nr. 2», de Rahmaninov, ne deschide o lume frumoasă prin armoniile pe care le conţine”, a transmis Cristian Măcelaru într-un comunicat. „De obicei, în ultima parte a simfoniei se fac multe tăieturi. Noi o interpretăm la Ateneu, aşa cum a scris-o Rahmaninov”, a precizat dirijorul.

Mezzosoprana Aura Twarowska a declarat: „Este o bucurie să mă reîntâlnesc cu Cristian Măcelaru într-un nou concert. A cânta sub cupola Ateneului Român este o încununare a carierei fiecărui artist roman şi un vis al fiecărui muzician”.

Citește și: OFICIAL - CCR explică decizia referitoare la alegerile locale. Cum a reuşit Guvernul să-şi conteste propria ordonanţă

Înregistrarea concertului va putea fi vizionată, de la ora 19.00, pe site-ul fge.org.ro, pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube ale Filarmonicii „George Enescu“. De asemenea, ea va putea fi urmărită şi pe pagina de Facebook a Institutului Francez, partener al evenimentului.

Accesul pe aceste canale online va fi gratuit timp de 48 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.