Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Poliția americană publică înregistrările ofițerilor care au intervenit la împușcăturile de la școala din Nashville

atactor sua

Departamentul de poliție din Nashville (SUA) a publicat imagini de pe camerele de supraveghere corporală a cel puțin doi ofițeri de poliție care au intervenit la împușcăturile de luni de la Covenant School.

Audrey Elizabeth Hale, care a fost cândva elevă acolo, a fost ucisă de poliție după o confruntare cu ofițerii în urma atacului de la Covenant School, notează Sky News.

Imaginile video provin de la camerele purtate pe corp ale ofițerilor Rex Engelbert și Michael Collazo, despre care poliția a declarat că l-au împușcat mortal pe atacator luni, la ora locală 10:27. În înregistrările video se vede cum ofițerii intră în școală pe fondul alarmei de incendiu care sună și intră imediat în mai multe încăperi pentru a-l căuta pe atacator.

Ei aud focuri de armă la etajul al doilea și se grăbesc să urce pe scări în timp ce bubuiturile devin mai puternice, se arată în înregistrare. Ofițerii se apropie de zgomotul împușcăturilor și Engelbert, înarmat cu o pușcă de asalt, întoarce un colț și trage de mai multe ori asupra unei persoane aflate lângă o fereastră mare, care cade la pământ, se arată în înregistrarea video.

Collazo se împinge apoi înainte și pare să tragă de patru ori cu un pistol în persoana aflată la pământ, strigând: "Nu te mai mișca!". Ofițerii se apropie în cele din urmă de persoană, îndepărtează o armă și apoi transmit prin radio: "Suspect la pământ! Suspect la pământ!”

Biden condamnă atacul „bolnav”

Președintele american Joe Biden a calificat atacul de luni drept "bolnav" și "sfâșietor".

El a declarat că SUA trebuie să facă mai mult pentru a proteja școlile și a cerut Senatului să adopte interzicerea armelor de asalt - care ar incrimina vânzarea, fabricarea, transferul, posesia sau importul cu bună știință a multor tipuri de arme semiautomate și a încărcătoarelor de mare capacitate.

Nimeni altcineva nu a fost împușcat în atacul de la școala în care învață elevi până în clasa a șasea (aproximativ 12 ani).

Până în prezent, în acest an, au avut loc 89 de atacuri în școli din SUA - definite ca fiind cazurile în care se trage cu o armă de foc în incinta școlii.

În 2022, au avut loc 303 astfel de incidente, cel mai mare număr de incidente de acest fel din baza de date privind împușcăturile în școli K-12, care datează din 1970.

Alți elevi au mers pe jos pentru a se pune în siguranță, ținându-se de mână în timp ce părăseau școala înconjurată de mașini de poliție, până la o biserică din apropiere, unde au fost reuniți cu părinții lor.

Ofițeri cu puști, veste antiglonț și căști de protecție au putut fi văzuți mergând prin parcarea școlii și în jurul perimetrului clădirii.

Imaginile filmate cu elicopterul au arătat, de asemenea, cum ofițerii se uitau în jurul unei zone împădurite între campus și un drum din apropiere.

Poliția a declarat că niciun ofițer nu a fost trimis la școală în momentul împușcăturilor, deoarece este o școală administrată de biserică.

Primarul orașului Nashville, John Cooper, a mulțumit serviciilor de urgență pentru răspunsul lor la atac.

El a scris pe Twitter: "Într-o dimineață tragică, Nashville s-a alăturat listei lungi și temute a comunităților care au avut parte de un atac armat în școală."

"Inima mea este alături de familiile victimelor. Întregul nostru oraș este alături de voi".

„Tragedie de neimaginat”

Reprezentantul de stat democrat Bob Freeman, al cărui district include Școala Covenant, a numit împușcăturile o "tragedie inimaginabilă".

"Locuiesc după colț de Covenant și trec des pe lângă ea. Am prieteni care frecventează atât biserica, cât și școala de acolo", a declarat domnul Freeman.

"De asemenea, am vizitat biserica în trecut. Îmi sfâșie inima să văd acest lucru".

Școala Covenant are aproximativ 200 de elevi de la grădiniță până la clasa a șasea și a fost înființată ca o slujbă a Bisericii Prezbiteriene Covenant în 2001, potrivit site-ului școlii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.