Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Politician rus, anchetat după ce a ascultat discursul lui Putin cu tăieței pe urechi/ Semnificația gestului

mihail abdalkin

Un politician regional rus va compărea săptămâna viitoare în fața instanței pentru a răspunde acuzațiilor potrivit cărora a discreditat forțele armate prin postarea unei înregistrări video în care apare ascultând discursul președintelui Vladimir Putin despre starea națiunii cu spaghete pe ureche.

Videoclipul făcea referire la proverbul rusesc potrivit căruia, atunci când cuiva i s-au agățat tăiței la ureche, acea persoană a fost înșelată sau păcălită.

Mihail Abdalkin, deputat al Partidului Comunist în parlamentul regional din Samara, a declarat joi pe rețelele de socializare că tribunalul orașului Novokuybyshev va audia cazul său pe 7 martie. Partidul său îl mustrase deja anterior.

"Voi lupta pentru a-mi dovedi neimplicarea și nevinovăția", a adăugat el., potrivit Reuters.

Colegii săi parlamentari i-au adresat în unanimitate o mustrare publică şi au decis să depună plângere împotriva lui la organele de drept, în timp ce Vladimir Koşelev, deputat în Duma de Stat din partea Partidului Liberal Democrat (naţionalist), a cerut ca Abdalkin să fie verificat dacă nu intră cumva şi sub incidenţa articolului din Codul penal care se referă la "insultarea unui reprezentant al guvernului".

Remarci sarcastice la adresa lui Putin

De la invadarea Ucrainei în februarie 2022, Rusia a intensificat măsurile de reprimare a disidenței publice, stabilind amenzi și putând da pedepse cu închisoarea pentru discreditarea forțelor armate prin exprimarea unor opinii negative.

Discursul lui Putin din 21 februarie, care a durat aproape două ore, nu a inclus niciun anunț politic major, în afară de suspendarea participării Rusiei la ultimul său tratat de control al armelor nucleare cu SUA.

Când Abdalkin și-a postat videoclipul la scurt timp după aceea pe "V Kontakte", echivalentul rusesc al Facebook, a adăugat o legendă în care spunea că a fost rugat să urmărească discursul de către vicepreședintele parlamentului din Samara.

"Îl susțin în totalitate, sunt total de acord, o mare performanță", a adăugat el. "Nu am mai auzit așa ceva în ultimii 23 de ani. Plăcut surprins".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.