Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Polonia fierbe: prețurile mari îi scot pe oameni în stradă: a fost cel mai mare protest din Polonia de la căderea comunismului

polonezi

Protest fără precedent în Polonia! Jumătate de milion de polonezi au ieşit în strată, duminică, la Varşovia, pentru a manifesta împotriva guvernului naţionalist populist aflat la putere, cu câteva luni înainte de alegerile legislative, au anunţat organizatorii, potrivit AFP.

„Participarea este estimată în acest moment la 500.000 de oameni”, a declarat Jan Grabiec, purtător de cuvânt ala organizatorilor marelui marş, cel mai amplu din ţară de la căderea comunismului în 1989.

În toată Polonia, manifestanţi purtând culorile Poloniei au răspuns apelului liderului principalului partid de opoziţie centrist (Platforma Civică), fostul şef al Consiliului European, Donald Tusk. El le-a cerut polonezilor să protesteze faţă de “viaţa scumpă, escrocherie şi minciună” şi să îşi arate susţinerea pentru democraţie, alegerii libere şi Uniunea Europeană.

Conducătorii majorităţii partidelor de opoziţie i-au încurajat pe susţinătorii lor să se alăture marelui marş împotriiv partidului naţionalist la putere, Lege şi Justiţie (PiS).

“Ajunge!”, “Nu vrem o Polonie autoritară”, “PiS înseamnă viaţă scumpă”, sunt mesajele afişate de manifestanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.