Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Premieră absolută: Un danez de 72 de ani a fost botezat de PS Macarie, la Copenhaga

Preasfințitul Macarie, episcopul Europei de Nord, a stabilit o nouă premieră, în biserica românească din Copenhaga, în Danemarca. PS Macarie a botezat încă un străin, de data asta un localnic de 72 de ani. Gert Solberg s-a convertit la dreapta credință și a primit Taina Botezului la o slujbă la care a participat și un diacon suedez, convertit în urmă cu 8 ani la ortodoxie, acesta având și o străbunică româncă, de origine din Moldova, pe care o chema Parascheva.

”S-a născut la o nouă viață în Hristos și Ioan, la vârsta de 72 de ani. S-a îmbrăcat în Hristos și i-am cerut acordul să îi dau un nou nume. A fost foarte bucuros. Mi-a spus: ”Preasfințite Macarie, primesc orice nume îmi veți pune ca să simt, cu adevărat, că m-am născut din nou”. A venit, mai întâi, timid, la slujbele noastre, dar s-a acomodat și a fost primit cu toată inima în comunitatea noastră euharistică.”, a spus PS Macarie.

Danezul Ioan a primit, în dar, de la episcopul Macarie, o cruciuliță de argint, icoana Sfântului Ioan Botezătorul, icoana Maicii Domnului ”Alăptătoarea” și icoana Maicii Domnului ”Arătătoarea Căii”.

Preasfinţitul Părinte Macarie a botezat, doar anul acesta, 10 adulţi care au îmbrăţişat credinţa ortodoxă: suedezi, români, o chinezoaică, o filipineză, un danez, precum şi un tânăr evreu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.