Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PREMIERĂ în istoria presei: Mihai Gâdea s-a dus să o susțină pe doctorița Flavia Groșan la judecata Colegiului Medicilor

Pentru prima dată în istoria presei, un director general al unui post de televiziune s-a dus să susțină un medic la analiza din cadrul Colegiului Medicilor. Mihai Gâdea, șeful Antena 3, a plecat la Oradea, pentru a o încuraja pe Flavia Groșan, care a fost audiată de Comisia de etică a Colegiului Medicilor Bihor.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş a declarat luni, după discuţiile din cadrul Comisiei de etică a Colegiului cu dr. Flavia Groşan, că aceasta nu va fi sancţionată, concluzia generală a acestei întâlniri fiind încrederea în sistemul medical.

Citește și: Răsturnare de situație! Colegiul Medicilor a decis că Flavia Groșan nu a greșit, dar i-a cerut să nu mai apară în presă

"Timp de o oră, doamna dr. Flavia Groşan a discutat cu comisia de etică, s-au clarificat aspecte legate de etica şi deontologia medicală şi unele afirmaţii vehiculate de dânsa în spaţiul public. Au fost discutate aspecte legate de managementul medical al pacienţilor cu forme uşoare, medii şi grave de COVID, probleme de comunicare - foarte importantă această empatie şi comunicare pe care doamna dr. Groşan o arată faţă de pacienţii dânsei. Nu există elemente de neîncredere legate de colegii care lucrează în spital. Doamna doctor împreună cu comisia de etică şi deontologie a decis că nu este bine o generalizare la nivelul întregului sistem sanitar a unor anumite cazuri particulare, care să fie date tot timpul de exemplu. Opiniile faţă de diferitele medicamente sunt diferite în lumea medicală, fiecare îşi are locul şi rostul lui, iar protocolul pentru COVID-19 de la nivel naţional trebuie respectat în spitalele unde se tratează pacienţi COVID, structuri de stat sau private. Ca o concluzie amiabilă între doamna doctor şi Comisia de etică este că doamna doctor nu va fi sancţionată, de fapt această comisie nici nu are atribut de a sancţiona", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Carmen Pantiş.

Citește și: Dominic Fritz, primarul Timișoarei, agent al serviciilor secrete germane? Legături ciudate

Comisia de etică a fost alcătuită din trei medici: preşedintele Dănuţ Dejeu, dr. Şerban Bembea şi dr. Aurel George Mohan. Din partea Colegilor Medicilor au fost invitaţi trei medici, care au participat, punctual şi într-un procent redus, la discuţii. Comisia, prin preşedintele Dejeu, a transmis concluzia preşedintelui Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş.

Doctoriţa Flavia Groşan a venit la comisie însoţită de o avocată, însă încă de la începutul întâlnirii preşedintele Dejeu a precizat că "nu o acuză nimeni de nimic".

Citește și: Rareș Bogdan îi ia apărarea lui Octav Bjoza: Florin Cîțu a greșit profund. Eu sunt nepot de deținut politic

Dr Carmen Pantiş a mai menţionat că în urma acestei întâlniri de la Comisia de etică, nu se va ajunge la o discutare a cazului dr Flavia Groşan în Comisiile de jurisdicţie sau de Disciplină ale Colegiului Medicilor Bihor.

Şefa Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, anunţase, joi, că medicul pneumolog Flavia Groşan a fost invitată pentru luni la o discuţie cu Comisia de etică şi deontologie medicală, după ce instituţia s-a autosesizat în urma afirmaţiilor acesteia, publicate într-un ziar central, privind protocoalele din spitale pentru tratamentul COVID-19.

Citește și: Video. Dr. Flavia Groșan, întâmpinată cu aplauze la Colegiul Medicilor!

"Noi, Colegiul Medicilor Bihor, nu contestăm calităţile profesionale ale doamnei doctor, pentru că o ştim. Este medic primar, pneumolog, cu competenţe în bronhoscopie, a avut întotdeauna o activitate medicală de foarte bună calitate, dar, dar, subliniez, afirmaţiile pe care le-a făcut în presa centrală legate de activitatea medicilor din spitale considerăm că sunt încălcări grosolane ale deontologiei şi eticii medicale. Şi pentru acestea am invitat-o pur şi simplu, pe luni, la o discuţie cu Comisia de etică şi deontologie medicală la Colegiul Medicilor Bihor", declarase dr. Carmen Pantiş joi.

Citește și: Gheorghe Piperea a răbufnit la adresa lui Vlad Voiculescu: Ce joc face, totuși, acest Vlăduț? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.