Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Premierul Cîțu, după aprobarea PNRR: 'Ultimele luni de zile au fost intense. Vom avea o economie puternică de care vor beneficia toți românii'

citu

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, într-o conferință de presă alături de Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen, că președintele Comisiei Europene a susținut România în procesul de aprobare a Planului Național de Redresare și Reziliență. Potrivit premierului PNRR va susține reformele și investițiile care vor face din România o economie de nivel mediu european.

„Ultimele luni de zile au fost intense. În tot acest timp ne-a susținut. Comunicarea a fost intensă. PNRR ne va ajuta să implementăm reformele și investițiile pe care ni le-am asumat. Vom avea o economie puternică de care vor beneficia toți românii. PNRR-ul României este printre cele mai bine finanțate cinci planuri din UE și era normal ca negocierile să fie dificile. Sunt extrem de mulțumit că evaluarea CE este pozitivă. Aceasta ne arată că este bine construit și acoperă nevoile pe care România le are în acest moment. Pentru români este esențial că am reușit să introducem în PNRR câteva investiții esențiale, iar construirea de autostrăzi este ceva la care țin în mod special”, a declarat Cîțu.

„Acum trebuie să fim foarte atenți la partea de implementare. Toți cei implicați trebuie să-și facă treaba, pentru că fiecare piesă de puzzle este importantă. Un lucru pe care îl pot garanta este că Guvernul României va implementa toate reformele propuse, își va atinge toate țintele, astfel încât România  să atragă toți banii puși la dispoziție prin PNRR. Altă cale nu există, nu mai putem sta pe loc când toată lumea se dezvoltă. Până în 2028, când PNRR va fi finalizat, vom avea alte standardele pentru traiul zilnic, iar economia va fi aproape de media europeană”, a mai precizat premierul.

Premierul a amintit de finanțarea pentru programul „România Educată”, de stimularea creșterii energiei verde, de reforma pensiilor, de reforma fiscală, de gestionarea deșeurilor, a apei, toate prin PNRR. „Reformele merg mână în mână cu investițiile, altfel nu se poate”, a declarat Cîțu, referindu-se la 107 investiții prin PNRR, cea mai mare parte pentru transporturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.