Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Premierul Cîţu îl taxează pe primarul Timişoarei, Dominic Fritz: 'Să vedem cum s-au cheltuit banii în prima parte a anului'

pressalert.ro
Dominic Fritz

Premierul Cîţu afirmă că Primăria Timişoara a transmis foarte târziu cererea de finanţare pentru achiziţionarea de certificate verzi pentru Colterm, furnizorul de termoficare din municipiu. Cîţu afirmă că trebuie văzut pe ce a cheluit banii Primăria Timişoara în prima parte a anului în loc să cumpere certificate verzi, în condiţiile în care sunt multe municipalităţi care nu au nevoie de ajutor de la Guvern pentru aceste achiziţii.

"Primăria Timişoara este una dintre cele mai bine finanţate din România. Problema e că acea cerere a venit prea târziu şi m-aş întreba de ce. Aceste certificate verzi se cumpără din timp. Cererea a venit în momentul în care se emitea acea amendă. Poate e un moment bun de reformă, să vedem cum s-au cheltuit banii în prima parte a anului, de ce nu s-au plătit certificatele verzi. Mai sunt şi alte municipalităţi care şi-au plătit certificatele verzi din propriii bani, cum ar fi Constanţa. Există ordonanţa care permite autorităţilor locale să se împrumute pentru a cumpăra certificatele verzi", a afirmat premierul Cîţu.

Colterm a primit încă din 14 mai o decizie de impunere pentru suma de 106.863.467 lei, echivalentul a 21,6 milioane de euro, de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru nu a avut „numărul de certificate aferente emisiilor de CO2 generate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020 și nerestituite în anul 2020”. Este vorba despre un total de 201.463 certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Societatea de termoficare a Timișoarei trebuie să plătească amenda până în 20 iunie și trebuie să și cumpere certificatele EUA aferente anului 2020. Primarul Dominic Fritz a explicat de mai multe ori că bugetul Timișoarei nu poate „să întrețină” Colterm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.