Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Premierul Ciucă, la inaugurarea Pieței George Enescu din Paris: Sunt convins că românii vor fi mândri

Inquam Photos / Octav Ganea
inaugurare piata george enescu paris

Premierul Nicolae Ciucă a participat, joi, la inaugurarea Pieței George Enescu din Paris. „Sunt convins că românii care lucrează, care trăiesc, care învață astăzi în Paris se vor bucura și vor fi mândri să treacă prin Piața George Enescu”, afirmă Ciucă.

„Este un gest de recunoaștere a creației ilustrului nostru compozitor George Enescu, care a trăit și a creat aici Rapsodiile Române, aici, în Arodismentul 9. Este, de asemenea, un gest de recunoaștere a relațiilor culturale dintre România și Franța și este, de asemenea, un moment în care trebuie să subliniem că prietenia româno-franceză nu se manifestă și nu reprezintă un model pentru tot ceea ce reprezintă astăzi țările noastre în Uniunea Europeană, ci are rădăcini istorice. Sunt convins că românii care lucreqază, care trăiesc, care învață astăzi în Paris se vor bucura și vor fi mândri să treacă prin Piața George Enescu și să-și aducă aminte ceeea ce el împărtășea cu cei cu care se întâlnea, cu cei cu care colabora la vremea respectivă și anume 'Lumea trebuie să cunoască țara mea așa cum este ea. Peste tot pe unde mă duc nu uit că asta e prima mea datorie'. Acestea erau cuvintele pe care George Enescu le împărtășea cu cei care nu cunoșteau România”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul a amintit și de vizita în România a președintelui francez, Emmanuel Macron.

„Vizita a avut loc într-un momemnt în care Franța a luat o decizie foarte importantă, de a prelua responsabilitatea de națiune-cadru pentru battlegroupul NATO desfășurat în România. Nu este un moment să vorbim despre măsurile și cooperarea bilaterală pe linie de apărare, dar am vrut să leg acest aspect de ceea ce George Enescu spunea atunci când vorbea despre modul în care el și-a servit țara: 'Mi-am servit țara cu armele mele, pana, vioara și bagheta'. Este bine ca în astfel de momente există și astfel de arme cu care putem să ne servim țara, așa cum au făcut iluștrii noștri precedesori”, încheie Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă se află joi într-o vizită de lucru în Franţa, în cadrul căreia va depune, la sediul OCDE de la Paris, memorandumul iniţial privind aderarea la Organizaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.