Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Premierul Ciucă mulțumește MJ și CSM pentru proiectul de desființare a SIIJ: Un obiectiv în cadrul MCV

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă

Premierul Ciucă mulțumește Ministerului Justiției pentru proiectul de lege privind desființarea SIIJ, dar și CSM, pentru avizul pozitiv acordat.

„Este un obiectiv din programul de guvernare, cât și un obiectiv în cadrul MCV. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați nemijlocit în elaborarea acestui proiect de lege, Ministerului Justiției și desigur CSM, pentru că au colaborat și iată astăzi putem să analizăm și să aprobăm acest proiect de lege care va fi înaintat parlamentului”, a declarat Ciucă, în deschiderea ședinței de guvern.

Pe agenda şedinţei Executivului de luni se află proiectul de lege al Ministerului Justiţiei, privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Şedinţa de Guvern a fost convocată luni dimineaţă şi se va desfăşura în sistem online.

Pe 21 ianuarie, ministrul a prezentat proiectul de lege, arătând că preluarea competenţelor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) va fi realizată de 42 de procurori, dintre care 12 vor fi în Bucureşti.

Aceşti procurori vor fi desemnaţi de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ a fost pus în dezbatere publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.