Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Premierul Florin Cîţu: 'Prin micromobilitate, digitalizare reuşim să câştigăm timp pe care îl folosim pentru a ne îmbunătăţi viaţa'

PNL Bucuresti
Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, că prin micromobilitate şi digitalizare reuşim să câştigăm timp pe care îl folosim pentru a ne îmbunătăţi viaţa, precizând că se pierde foarte mult timp în trafic, la drumul spre munca şi la revenirea acasă, relatează News.ro.

Florin Cîţu a declarat miercuri, în deschiderea workshop-ului „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor”; Dezvoltarea comunităţilor inteligente, condiţie esenţială pentru modernizarea României, că micromobilitatea este un concept nou care vine în completarea digitalizării.

“Micromobilitatea este un concept nou şi vine în completarea digitalizării a ceea ce administraţia centrală încearcă să facă dar cumva trebuie să le unim pentru că decizia în ceea ce priveşte soluţiile pentru a rezolva aglomerarea urbană vin de la autorităţile locale şi cumva trebuie să ne unim. În trecut era ideea simplă că poţi să faci străzi mai mari sau bulevarde mai largi şi s-a rezolvat problema. Astăzi s-a schimbat cumva paradigma, pentru că am văzut că nu s-a rezolvat problema, dimpotrivă, aceste bulevarde mai mari sau străzi mai mari se aglomerau, se umpleau cu mai multe maşini, transportul în comun sau maşini personale şi problema poluării nu s-a rezolvat. Cu toţii am încercat să găsim soluţii. A venit acest concept de smart city unde s-a umblat la digitalizarea modului în care organizăm traficul. Au apărut şi soluţii din domeniul privat”, a afirmat Cîţu.

El a precizat că autorităţile au două obiective, reducerea poluării şi câştigarea de timp.

“Avem două obiective, unul este reducerea poluării şi al doilea este de a câştiga timp. Pierdem foarte mult timp, şi au fost calcule şi în România în ultimii ani, cât timp pierdem în fiecare zi în trafic şi cât se pierde din timpul naţional pentru că oamenii stau în trafic dimineaţa două ore, seara două ore în drum spre sau de la locul de muncă şi prin micromobilitate, digitalizare, acest sistem modern de a trăi în oraş, reuşim să câştigăm timp, timp pe care îl folosim pentru altceva, pentru a îmbunătăţi viaţa. Până la urmă toate astea duc către un mod de viaţă mai bun”, a transmis premierul.

Vezi și: Florin Cîțu: Când stăteam în Noua Zeelandă alergam până la locul de muncă/ VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.