Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Premierul vrea pact între partide pentru anticipate: 'Ca să declanșezi procedura îți trebuie o minimă garanție că există o șansă'

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat în direct la Digi 24 că e nevoie de un pact pentru declanșarea alegerilor anticipate, pentru a evita o posibilă situație în care parlamentarii mai multor partide să voteze învestirea Guvernului.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

„Ca să declanșezi procedura îți trebuie o minimă garanție că există o șansă, să nu te trezești că la a doua învestire a Guvernului se trezesc parlamentarii mai multor formațiuni politice să voteze învestirea Guvernului și după ai declanșat procedura practic să nu ajungi la anticipate. E nevoie de o consultare, de obținere a unui acord, chiar de realizarea unui pact pentru anticipate, ca o condiție pentru a demara anticipatele”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Citește și: Medicii fac front comun în cazul Beuran!

Orban a declarat că varianta optimă ar fi cea a organizării alegerilor parlamentare anticipate susține că alegerile parlamentare anticipate concomitent cu alegerile locale.

Citește și: Guvernul Orban lovește în români! Vrea să atace la CCR

„Oricum sunt alegeri locale. Ar fi mai bine să fie în același timp ca să existe după patru ani în care să nu mai fie alegeri. PSD are practic 40% din structura parlamentară. E foarte greu pe cale parlamentară să adopți niște acte normative”, a argumentat Orban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.