Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Preşedinta PE, Roberta Metsola, în mesajul de Crăciun: Fal apel la solidaritate cu cei vulnerabili, cei care sunt singuri, cei uitaţi şi ignoraţi

Binda Consulting International
Roberta Metsola

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a făcut apel sâmbătă la solidaritate cu Ucraina, dar şi cu "cei vulnerabili, cei care sunt singuri, cei uitaţi şi ignoraţi", într-un mesaj video distribuit pe profilul său de Twitter cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, informează EFE.

Metsola a făcut apel la valorile europene şi la solidaritate "cu cei care luptă în Ucraina, cu cei închişi în Belarus, cu cei care sunt pe străzi în Iran".

Preşedinta Parlamentului European a evidenţiat, în egală măsură,"necesitatea de a garanta demnitatea tuturor, pentru cei care se luptă să se descurce până la sfârşitul lunii" şi nu îşi pot "încălzi casele" sau "hrăni copiii".

Politiciana malteză s-a referit şi la cei care ajung "în bărci precare în căutarea unei noi vieţi" şi la cei care vor "să trăiască şi să iubească pe cine vor".

Metsola a menţionat, de asemenea, nevoia de "împuternicire, egalitate şi justiţie", în special pentru femeile care suferă abuzuri şi luptă pentru a avea aceleaşi drepturi ca bărbaţii.

În mesajul său de Crăciun a cerut, de asemenea, încetarea rasismului, discriminării, antisemitismului şi a sărăciei la nivel intergeneraţional.

Pe de altă parte, notează EFE, preşedinta Parlamentului European nu a menţionat scandalul de corupţie legat de presupusa luare de mită din partea Qatarului, dosar anchetat de justiţia belgiană în care este acuzată socialistă elenă Eva Kaili, destituită de Metsola din funcţia de vicepreşedintă a Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.