Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Președintele Afganistanului explică cine l-a sfătuit să fugă în EAU: 'Dacă aş fi rămas, aş fi asistat la vărsare de sânge în Kabul'

Khaama Press
Ashraf Ghani

Preşedinte afgan Ashraf Ghani, refugiat în Emiratele Arabe Unite, le-a adresat miercuri seară un mesaj video compatrioţilor săi, în care a declarat că a părăsit Afganistanul pentru a preveni vărsarea de sânge şi a negat că ar fi luat cu el o mare sumă de bani la plecarea din palatul prezidenţial, transmite Reuters.

Ghani a fost aspru criticat de foşti miniştri pentru faptul că a părăsit brusc ţara în timp ce forţele talibane intrau în Kabul duminică, scrie agerpres.ro.

Citește și: Revenirea talibanilor, coșmarul femeilor afgane - Lista regulilor și pedepsele crunte pentru încălcarea lor

'Dacă aş fi rămas, aş fi asistat la vărsare de sânge în Kabul', a spus Ghani în mesajul său video pe Facebook, primele sale declaraţii publice după ce i s-a confirmat prezenţa în Emiratele Arabe Unite.

Ghani a mai spus că a plecat din Afganistan la sfatul unor oficiali guvernamentali.

Citește și: Talibanii o dau pe față: 'Nu va fi o democraţie, țara va fi condusă conform legii islamice'

În acelaşi mesaj, el a afirmat că susţine negocierile între talibanii care au preluat puterea la Kabul şi foşti înalţi responsabili afgani, şi a adăugat că este 'în discuţii pentru a reveni' în ţară.

'Susţin iniţiativa de a negocia cu (fostul vicepreşedinte) Abdullah Abdullah şi fostul preşedinte Hamid Karzai (predecesorul lui Ghani, n.red.). Urez succes acestui proces', a transmis el din Emirate, citat de AFP.

Citește și: VIDEO| Militarii americani au tras cu mitralierele, pe aeroportul din Kabul, pentru a ține sub control mulțimea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.