Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Prigojin și-a prevestit moartea în ultima filmare: 'Cei care discută despre lichidarea mea: totul e în regulă!'

evghnei prigojin

Prigojin și-a prevestit moartea în ultima filmare: 'Cei care discută despre lichidarea mea: totul e în regulă!'

O înregistrare video recent apărută cu şeful mercenarilor ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, pretinde că îl arată pe acesta în Africa, cu doar câteva zile înainte de moartea sa, vorbind despre speculaţii care s-ar face în legătură cu posibile ameninţări la adresa securităţii sale, relatează Reuters, informează News.ro.

"Pentru cei care se întreabă dacă sunt viu sau nu, cum mă simt - chiar acum este weekendul, a doua jumătate a lunii august 2023, sunt în Africa", spune Prigojin în scurta înregistrare video publicată de canalul Telegram Grey Zone, care este afiliat grupului său Wagner. "Aşa că pentru cei cărora le place să discute despre lichidarea mea, despre viaţa mea privată, despre cât câştig sau despre orice altceva: totul este în regulă", adaugă el făcând un gest din mână.

Autenticitatea videoului

Reuters precizează că nu a putut verifica locul sau data înregistrării video, care a fost realizată într-un vehicul în mişcare. Îmbrăcămintea şi pălăria de camuflaj a lui Prigojin, precum şi ceasul de la mâna dreaptă, se potrivesc cu aspectul său dintr-o înregistrare video publicată la 21 august, despre care acesta a susţinut, de asemenea, că a fost filmată în Africa. Referirea sa la "weekend" ar însemna că acest clip trebuie să fi fost realizat pe 19 sau 20 august, cu doar trei sau patru zile înainte ca el şi alte figuri de top ale grupului Wagner, precum şi patru gărzi de corp, să-şi piardă viaţa într-un accident de avion, la nord de Moscova, în data de 23 august. Pe de altă parte, comentariile sale din videoclip par să arate că Prigojin era conştient că există riscuri la adresa vieţii sale.

Kremlinul susține că nu a ordonat asasinarea lui Prigojin

Forţa sa de mercenari Wagner a luptat pentru Rusia în războiul din Ucraina, dar el a criticat cu înverşunare comanda armatei ruse regulate şi a condus o scurtă revoltă la sfârşitul lunii iunie.

Kremlinul a respins ca fiind o "minciună absolută" sugestia că preşedintele Vladimir Putin ar fi ordonat uciderea lui Prigojin din răzbunare, dar a declarat, pe de altă parte, că ancheta privind accidentul examinează inclusiv posibilitatea unui accident provocat intenţionat.

Prigojin a fost înmormântat marţi în mod discret la cimitirul Porohovskoe din Sankt Petersburg, oraşul său natal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.