Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Primul centru de vaccinare drive-thru a fost deschis la Deva

REVIVE Health
testare covid drive-thru

Centrul de vaccinare „drive thru” de la Deva, primul de acest fel din ţară, s-a deschis, sâmbătă, cu câteva minute mai devreme de ora programată, deoarece doritorii se prezentaseră deja pentru imunizare. Cei care vor să se vaccineze în acest centru şi care doresc să aştepte mai puţin pot descărca în avans formularele de pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Centrul de vaccinare drive thru care funcţionează în parcarea unui centru comercial din Deva s-a deschis sâmbătă, cu puţin înaintea orei 10 şi încă de la deschidere au fost oameni care s-au prezentat pentru a primi serul Pfizer/BioNTech, potrivit news.ro.

Doritorii nu trebuie să se programeze, însă trebuie să completeze formularul de exprimare a acordului pacientului şi un chestionar privind starea de sănătate. Cei care vor să petreacă mai puţin timp cu aceste formalităţi, pot descărca formularele de pe site-ul DSP Hunedoara. Cei de la centrul drive thru pot de asemenea să pună la dispoziţia doritorilor formularele care vor fi completate la faţa locului.

Unii dintre cei care au ales să meargă la centrul în care oamenii sunt imunizaţi în maşină susţin că ideea este una foarte bună, mai ales pentru persoanele care au un program încărcat sau pentru cele care nu îşi pot programa vaccinarea pentru că orarul de lucru lor nu este unul fix.

Centrul are o capacitate de vaccinare de până la 500 de persoane pe zi.

Peste 200 de persoane s-au vaccinat în primele două ore de la deschiderea primului centru drive-thru din România, care funcționează de sâmbătă în parcarea unui centru comercial din Deva.

„În primele două ore de la deschidere s-au vaccinat peste 200 de persoane care au sosit cu autoturismele în parcarea complexului comercial, în zona amenajată în acest scop”, a transmis Prefectura Hunedoara, potrivit mediafax.ro.

În centru sunt funcționale 4 fluxuri de vaccinare cu serul produs de „Pfizer BioNTech”.

Centrul de vaccinare direct din mașină are activitate zilnică, între orele 10.00 și 19.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.