Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Primul român condamnat la închisoare pe viață pentru omor, în 1990, a recidivat, după eliberare: A șantajat o minoră și a făcut sex cu ea, în București

facebook.com
politia

Polițiștii bucureșteni au prins un bărbat de 53 de ani care a șantajat o tânără de 17 ani cu publicarea unor imagini cu ea în ipostaze indecente. Individul capturat de ofițerii Biroului Agresiuni Sexuale din Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei este brăileanul Remus Tudor, nimeni altul decât primul român condamnat la închisoare pe viață după Revoluție și eliberat după doar 20 de ani, în 2010.

"Marţi, 21 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciul Omoruri– Biroul Agresiuni Sexuale au reţinut un bărbat în vârstă de 53 ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată.

Citește și: Lovitură sub centură! Ludovic Orban l-a atacat pe Meleșcanu

În fapt, în luna septembrie 2019, o minoră de 17 ani a sesizat Biroul Agresiuni Sexuale cu privire la faptul că un bărbat pe care l-a cunoscut în vara acelui an, a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale, în caz contrar ameninţând-o cu darea în vileag a unor informaţii reale sau imaginare compromiţătoare pentru ea.

Cercetările au condus la identificarea bărbatului, iar din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul de 53 de ani, în mod repetat ar fi constrâns persoana vătămată, sub ameninţarea că va transmite mai multor persoane, precum şi familiei, fotografii în care se afla în ipostaze intime.

Cercetările au fost efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, iar în data de 22.01.2020, bărbatul a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea sa preventivă, precizează Poliția Capitalei.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Brăileanul Remus Tudor a fost arestat în aprilie 1990 pentru crimă, după ce şi-a ucis, cu cuţitul, o colegă de serviciu. Pentru că, imediat după Revoluţie, a fost abrogată pedeapsa cu moartea pe care ar fi riscat-o, ucigașul a devenit primul român condamnat la închisoare pe viaţă după căderea regimului comunist. El a fost eliberat 20 de ani mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.