Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Profesorii nu se înghesuie să se vaccineze: Cifrele la zi prezentate de Valeriu Gheorghiță

Administraţia Prezidenţială
iohannis vaccinare

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că, până în prezent, au fost imunizate 126.729 de persoane care lucrează în sistemul de învăţământ, în centrele din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale au fost vaccinate 40.459 de persoane, iar în centrele aferente Ministerului Afacerilor Interne - 30.287 de persoane.

"Din cele peste 1.197.000 de persoane vaccinate (în a doua etapă), 75% reprezintă categoria persoanelor vulnerabile. În ceea ce priveşte persoanele care deservesc activităţi esenţiale, sunt vaccinate 309.568 de persoane, ceea ce reprezintă 25% din totalul populaţiei vaccinate în etapa a doua. Din aceste persoane, 126.729 reprezintă personalul din învăţământ. În centrele din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale au fost vaccinate, până la acest moment, 40.459 de persoane, de la debutul campaniei de vaccinare, ceea ce reprezintă 2,7% din toată populaţia vaccinată la nivel naţional. Pe categorii: pensionari şi veterani de război - 9.251 de persoane, 6.236 membri de familie, militari activi şi personal civil - 24.976 de persoane şi, de asemenea, 10.507 persoane din structuri din afara Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul de Justiţie, STS şi au fost persoane şi din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne", a afirmat preşedintele CNCAV, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

El a menţionat că în centre aferente reţelei sanitare a Ministerului Afacerilor Interne au fost vaccinate 30.287 de persoane, reprezentând 2% din totalul persoanelor vaccinate la nivel naţional.

În cadrul etapei a doua de vaccinare, care a debutat pe 15 ianuarie, au fost vaccinate 1.197.528 de persoane, dintre care peste jumătate au primit deja şi doza a doua. Este vorba despre: peste 312.510 persoane cu boli cronice, peste 405.000 persoane de peste 65 de ani, 31.115 persoane din centre rezidenţiale şi sociale, 11.402 persoane nedeplasabile, 498 persoane fără adăpost.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

La acest moment sunt constituite 96 de echipe mobile, alcătuite din 363 de medici şi asistenţi medicali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.