Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Protest al fanilor ecuadorieni la meciul de deschidere al Cupei Mondiale: O întreagă peluză a scandat 'Vrem bere!'

suporteri ecuador

Suporterii ecuadorieni din Qatar au fost martorii unei victorii confortabile cu 2-0 în meciul de deschidere al Cupei Mondiale din 2022, dar au rămas cu dorința unui lucru care nu se oferă cu ușurință la acest turneu - berea.

Fanii Ecuadorului au fost auziți scandând "queremos cerveza" în timpul meciului de deschidere a turneului, ceea ce se traduce prin "vrem bere".

Strigătele lor au venit după ce l-au văzut pe Enner Valencia marcând împotriva gazdelor din penalty în minutul 16 și apoi din nou în joc deschis în minutul 31.

Dar scandările de pe stadionul Al Bayt vor rămâne probabil fără efecte, deoarece Qatar a interzis vineri vânzarea de bere pe stadioanele Cupei Mondiale.

Vestea a reprezentat o răsturnare a planurilor inițiale, când principalul sponsor al Cupei Mondiale, Budweiser, a fost autorizat să vândă bere alcoolică în perimetrul cu bilete din jurul fiecăruia dintre cele opt stadioane cu trei ore înainte de startul meciului și o oră după fiecare meci.

Qatar a ordonat inițial ca standurile Budweiser să fie mai puțin vizibile, dar acum nu se va mai vinde deloc alcool pe stadioane.

Într-o declarație a FIFA se arată: "În urma discuțiilor dintre autoritățile din țara gazdă și FIFA, s-a luat decizia de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice pe Festivalul Fanilor FIFA, pe alte destinații pentru fani și pe locații autorizate, eliminând punctele de vânzare a berii din perimetrul stadioanelor Qatarului la Cupa Mondială FIFA 2022.

"Nu există niciun impact asupra vânzării de Bud Zero, care va rămâne disponibilă pe toate stadioanele Qatarului la Cupa Mondială."

"Autoritățile țării gazdă și FIFA vor continua să se asigure că stadioanele și zonele din jur oferă o experiență plăcută, respectuoasă pentru toți fanii."

"Organizatorii turneului apreciază înțelegerea și sprijinul continuu al AB InBev față de angajamentul nostru comun de a oferi servicii pentru toată lumea în timpul Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022."

Un purtător de cuvânt al AB InBev a adăugat: "În calitate de parteneri ai FIFA de peste trei decenii, așteptăm cu nerăbdare activarea campaniilor pentru Cupa Mondială FIFA în întreaga lume pentru a sărbători fotbalul împreună cu consumatorii noștri. Unele dintre activările planificate pe stadioane nu pot merge mai departe din cauza unor circumstanțe independente de voința noastră."

Vânzarea de alcool este strict controlată în Qatar și este permisă în națiunea musulmană doar în cadrul barurilor și restaurantelor din hoteluri, departe de ochii străzii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.