Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Protest inedit în Polonia: Mamele au mers la granița cu Belarusul și manifestat împotriva deportării migranţilor, inclusiv a copiilor

Scandând "ruşine" şi "nimeni nu este ilegal", aproximativ o sută de mame poloneze au manifestat sâmbătă în apropierea graniţei cu Belarusul pentru a protesta împotriva deportării migranţilor, inclusiv a copiilor, care încearcă să intre în UE, transmite AFP.

"Nu putem sta cu mâinile încrucişate atunci când copiii petrec săptămâni întregi în pădurile reci, umede şi întunecate de pe teritoriul polonez, fără apă sau hrană şi fără adăpost", a denunţat organizatoarea evenimentului pe Facebook.

Mii de migranţi, majoritatea provenind din Orientul Mijlociu, au încercat să treacă graniţa din luna august. UE suspectează că acest flux migratoriu a fost încurajat de autorităţile belaruse ca răspuns la sancţiunile UE impuse regimului de la Minsk, scrie agerpres.ro.

Polonia a mobilizat mii de soldaţi la graniţă, a construit un zid de sârmă ghimpată şi a declarat stare de urgenţă timp de trei luni în zona de frontieră, unde jurnaliştilor şi organizaţiilor umanitare le este interzis accesul.

Protestatarele, care afişau pancarte pe care se putea citi "Graniţa morţii" sau "Temeţi-vă de Dumnezeu, nu de refugiaţi", au cerut guvernului să ridice interdicţia pentru ca migranţii să poată primi ajutor umanitar.

A fost, de asemenea, acuzată poliţia de frontieră pentru că îi obligă pe migranţi să facă cale întoarsă.

"Suntem mişcaţi de de aceşti oameni din pădure", a spus Sylwia Chorazy, una din manifestantele de la punctul de trecere a frontierei Michalowo din estul ţării. Fiul meu m-a întrebat în această dimineaţă: Mamă, dacă ar trebui să petrecem şi noi noaptea în pădure? Este foarte trist", a declarat ea pentru AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.