Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Protest masiv la New York împotriva vaccinului: polițiștii și pompierii au mers peste primarul orașului, la el acasă

fox news
  • Pompierii din New York s-au adunat în fața reședinței primarului pentru a protesta împotriva vaccinului obligatoriu împotriva COVID-19, care amenință să creeze o „criză” de personal atunci când acesta va intra în vigoare, informează Fox News.
  • Protestul a început joi, în jurul orei 11 dimineața, în fața reședinței Gracie. O postare pe Twitter a lui „Bravest for Choice” i-a îndemnat pe primii care au răspuns să se prezinte la reședința primarului, spunând: „Dacă nu lucrezi, mergi”.
  • Oamenii au scandat „Let’s go Brandon” și au ținut panouri publicitare cu mesaje care includeau „Sunt supărat”, „ARESTAT DE BLASIO” și „COERȚIA NU ESTE CONsimțământul OPRIȚI MANDATUL”.
  • O femeie era îmbrăcată ca Statuia Libertății și îmbrăcată în steaguri americane, iar angajații FDNY, asistentele, lucrătorii de salubritate și profesorii erau în mulțime.

„Am lucrat cu această pandemie”, a declarat pentru Fox News un ofițer FDNY (Departamentul de Pompieri din New York) în vârstă de 50 de ani, care a cerut anonimatul din cauza politicii departamentului. "Mulți dintre noi s-au îmbolnăvit în acel moment. Nu a existat vaccinare, ne-am pus familiile în pericol, ne-am pus în pericol". „Nu există niciun motiv pentru care să facem această lovitură”, a argumentat el. Pompierul a spus că consecințele mandatului obligatoriu vor fi dezastruoase pentru pompieri și public. „Pot continua testarea săptămânală”.

Mandatul primarului Bill de Blasio ar cere ca toți primii respondenți din New York să aibă cel puțin prima injecție cu un regim de vaccin până la ora 17:00. vineri, 29 octombrie sau o să fie plasați în concediu fără plată începând de luni.

Aproximativ 75% din NYPD (Departamentul de Poliție al orașului New York) și 68% dintre lucrătorii FDNY au fost vaccinați, au spus oficialii orașului.

FDNY s-ar confrunta cu închideri semnificative, cu 20% mai puține ambulanțe pentru a efectua apeluri și cu 20% mai puține companii de pompieri disponibile. Comisarul FDNY, Daniel Nigro, a declarat joi dimineață că departamentul va folosi toate resursele pentru a asigura „continuitatea operațiunilor”.

O asistentă rezidentă din Queens, care a refuzat să-și spună numele, a precizat că este „împotriva injectării în corpurile noastre a ceva care nu a fost încă studiat pe deplin”. Spitalul ei i-a reziliat contractul pe 1 octombrie pentru refuzul vaccinului.

Alți lucrători se confruntă cu consecințe similare.

Jonathan Vasquez, un lucrător al Departamentului de Salubritate din NYC: „Nu sunt vaccinat, nu mă vaccinez și din mai multe motive, cel mai important, libertatea de a alege, corpul meu, sănătatea mea.”

Sindicatele din ambele departamente au intentat procese separate împotriva Primăriei, care până acum au fost fără succes. Un judecător din Staten Island a respins miercuri cererea sindicatului NYPD de scutire împotriva ordinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.