Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini virale: Protestatarii fac baie în piscina palatului prezidențial, după ce șeful statului a fugit din Sri Lanka (video)

independent.co.uk
sri lanka

Zeci de protestatari din Sri Lanka au făcut baie în piscina palatului prezidențial după ce alături de mii de alte persoane au ocupat reședința președintelui din capitala Colombo, imagini de la fața locului fiind transmise de participanți.

Mii de protestatari au ocupat sâmbătă reședința președintelui. Imaginile difuzate de BBC arată cum unii manifestanți fac baie în piscina președintelui Gotabaya Rajapaksa.

Demonstranții au cerut demisia acestuia după luni de proteste din cauza crizei economice din Sri Lanka. Personalul militar și poliția nu au reușit să rețină mulțimea care a năvălit în palat.

Insula de 22 de milioane de locuitori se luptă cu o lipsă severă de valută care a limitat importurile de combustibil, alimente și medicamente, aruncând țara în cea mai gravă criză economică de la obținerea independenței în 1948.

Criza vine după ce pandemia a afectat economia dependentă de turism și a fost agravată de acumularea unei datorii guvernamentale uriașe, de creșterea prețului petrolului și de interzicerea anul trecut a importului de îngrășăminte chimice, care a devastat agricultura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.