Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Protestatarul Cristian Dide a fost AMENDAT și a rămas fără permis: Ce le-a făcut jandarmilor

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat, sâmbătă, pentru lipsa documentelor și pentru că a staționat într-o zonă în care nu era permis acest lucru, respectiv în Piața Victoriei, și a rămas fără permisul de conducere pentru 30 de zile, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei.

"A fost transmis un eveniment legat de o autoutilitară parcată în mod neregulamnetar în zona Pieței Victoria, aici unde urmează să se desfășoare o manifestație publică. Încă de dimineață, colegii de la Poliția Capitalei discută cu persoanele respective, așa cum vă spuneam, suntem deschiși dialogului, însă asta nu înlătură aplicarea și respectarea legii. Nu este altceva decât un incident, un eveniment forțat care să creeze în mod artificial o situație tensionată, să determine un oarecare răspuns din partea structurilor cu atribuții în aplicarea legii", a declarat Georgian Enache, reprezentant al Jandarmeriei Române.

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat contravențional de către polițiști și a rămas fără permisul de conducere.

"În această dimineață, conducătorul vehiculului respectiv a fost sancționat contravențional, în fază inițială pentru lipsa documentelor, dar și pentru faptul că a staționat într-o zonă care nu permite staționarea. Ulterior pentru că a refuzat să mute acest autovehicul a fost din nou sancționat contravențional și, de asemenea, i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Având în vedere că acest mobil a rămas în zona Pieței, au fost notificate autoritățile locale în vederea dispunerii ridicării acestuia, pentru a fi îndepărtat. Absolut orice persoană care va fi aici trebuie să fie în siguranță, iar un mobil în sine este un pericol pentru o persoană care se deplasează pe jos", a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

Reprezentanții jandarmilor și ai polițiștilor au reluat apelul la calm și dialog. "Se iau în continuare măsuri, vom merge în continuare pe latura dialogului pentru că nu dorim ca nicio persoană să considere că suntem în forță. Sperăm că toți oamenii vor înțelege că legea este absolut aceeași pentru toată lumea", a conchis Diana Sarca.

Cristian Dide a adus sâmbătă, în Piața Victoriei, o mașină a Societății de Transport București (STB) cu platformă, deși nu anunțase organizatorul de acest lucru și, potrivit protocolul încheiat cu autoritățile, nu avea voie să facă acest lucru.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează! ‘Nu avem certitudinea că Alex este decedată sau în viață’

"Te-am sunat de o lună întreagă și nu răspunzi. O lună întreagă te-am sunat și nu ai răspuns. Mie (jandarmii -n.r.) nu m-au lăsat nici cu mașinile mele, cu care să punem scena și tu vii cu platforma asta. Eu am dat toate numerele de înmatriculare deja. Acum o lună l-am contactat pe domnul Dide de foarte multe ori l-am sunat, săptămâni la rând să vorbesc cu el dacă vrea să aducă ceva aici, nu a vrut să răspundă la telefon pentru a pune în protocol că-l las să aducă această mașină, nu am putut să o bag în protocol această chestiune. Eu sunt răspunzătorul legal ", i-a reproșat organizatorul protestului, Tommy Tomescu, lui Cristian Dide.

Protestatarul a replicat că el nu "are treabă" cu organizatorul Tommy Tomescu și că acesta nu a fost pe 10 august 2018 în Piața Victoriei, a urcat pe mașina STB și s-a legat cu un lanț de aceasta. În zonă, au venit jandarmi care i-au cerut organizatorului Tommy Tomescu să discute cu Dide, ca acesta să plece. În cele din urmă, protestatarul și-a dat jos lanțul de la picior și a coborât de pe mașina cu platformă, vehiculul fiind mutat într-o altă zonă a Pieței.

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.