Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Proteste VIOLENTE în Haiti, pornind de la un scandal de corupție: mii de oameni în stradă; cel puţin un mort şi zeci de victime

captura video youtube
Haiti proteste

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte zeci au fost rănite, mii de protestatari ieşind miercuri pe stradă în Haiti în urma unui scandal de corupţie, iar unii dintre aceştia au cerut demisia preşedintelui Jovenel Moise, relatează Reuters, informează Mediafax.

Un raport al Senatului din Haiti i-a acuzat pe foştii oficiali guvernamentali de delapidare, abuz de autoritate şi fals care implică programul de împrumuturi petroliere venezuelan Petrocaribe în timpul administraţiilor din 2008-16 ale foştilor preşedinţi Rene Preval şi Michel Martelly.

Citește și: Lovitură pentru tinerii căsătoriți - ANAF a demarat 'operațiunea nunta'! Atenție - Amenda este semnificativă

Moise, într-un discurs susţinut miercuri pentru a marca moartea în 1806 a fondatorului statului Haiti, Jean-Jacques Dessalines, a promis că va avea loc un proces pentru a ajunge la dedesubturile dispariţiei fondurilor Petrocaribe.

"Odată ce aţi furat fonduri guvernamentale, dacă sunteţi parte din guvern, din opoziţie sau din populaţie, va trebui să vă confruntaţi cu justiţia", a transmis Moise.

Citește și: Mascații au luat cu asalt samsarii de mașini - Prejudiciul adus statului este uriaș

Liderii opoziţiei au declarat că nu cred că un proces echitabil este posibil cât timp Moise rămâne la putere din cauza legăturilor sale cu Martelly.

Protestatarii au ridicat baricade din anvelope şi grămezi de gunoi, în timp ce mai multe incendii au izbucnit în capitala Port-au-Prince. Poliţia a tras cu gaze lacrimogene în demonstranţi şi, ca răspuns, aceştia au aruncat cu pietre în ei.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.