Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Protestele continuă în Belarus - Populația contestă victoria lui Aleksandr Lukaşenko

newsweek
alexandr lukasenko

Confruntări între poliţie şi protestatari au avut loc luni, pentru a doua seară, la Minsk, după ce preşedintele în exerciţiu Aleksandr Lukaşenko a obţinut o victorie clară în alegeri care sunt contestate, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Unii dintre protestatari au fost loviţi cu bastoane de forţele de ordine. Peste 30 de persoane au fost reţinute, menţionează sursa citată.

Separat, şeful serviciului de securitate al statului a declarat că a împiedicat o tentativă de asasinat la adresa principalei opozante a preşedintelui Lukaşenko, Svetlana Tihanovskaia, relatează canalul de televiziune ONT.

Preşedintele în exerciţiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a câştigat alegerile desfăşurate duminică în această ţară, obţinând 80,23% din voturi, a anunţat luni Comisia Electorală Centrală, citând rezultatele preliminare ale unui scrutin tensionat, marcat de violenţe şi acuzaţii de fraude electorale, notează Reuters şi AFP.

Svetlana Tihanovskaia, o fostă profesoară de engleză devenită principalul rival al lui Lukaşenko în alegerile prezidenţiale, a întrunit 9,9% din voturi, a indicat Comisia.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.