Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PS Timotei Prahoveanul: 'Urmarea lui Hristos este posibilă atunci când cineva își pune sufletul și viața la picioarele Crucii'

basilica.ro
Timotei Prahoveanul

În duminica următoare praznicului Înălțării Sfintei Cruci, la Catedrala Patriarhală din București, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai lăcașului de închinare.

Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat înțelesurile duhovnicești ale textului evanghelic (Marcu 8, 34‑38; 9, 1) ce înfățișează cuvintele Mântuitorului Hristos privitoare la asumarea crucii și la urmarea Sa: „Urmarea lui Hristos este posibilă atunci când cineva își pune sufletul și viața la picioarele Crucii, așa cum au făcut ucenicii Mântuitorului. Ne aducem aminte că Petru L‑a întrebat pe Domnul: «Iată, noi am lăsat toate și Ți‑am urmat. Cu noi oare ce va fi?» (Matei 19, 27). Mântuitorul a răspuns: «Oricine a lăsat case sau frați sau surori sau tată sau mamă sau femeie sau copii sau țarini, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va moșteni viața veșnică» (Matei 19, 29). Aceasta este urmarea lui Hristos, străină nouă, în lumea aceasta care își face atât de atent programul pe zile, luni și ani. Cine mai părăsește astfel de planuri pentru a‑I urma Domnului? Sunt încă, totuși, anumite persoane care prin viața lor și prin atitudine Îi urmează Mântuitorului. Fericiți sunt astfel de oameni și binecuvântat să fie Dumnezeu când întâlnim un astfel de caz. Există oameni care înțeleg că viața lor nu poate fi împlinită decât atunci când este într‑o strânsă legătură cu Hristos”, citat de ziarullumina.ro.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.