Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD începe să toace mărunt Guvernul / VIDEO

Facebook
Lucian Romașcanu

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a anunțat vineri, într-o declarație de presă la sediul central al partidului, că liberaii au tăiat orice fel de comunicare cu partidele parlamentare, motiv pentru care social-democrații nu mai au ce să facă și le rămân doar două variante.

„PSD este un partid de opoziite. Prima cale de actiune este de a atrage atentia Guvernului cand greseste, sa spunem unde greseste si sa le spunem cum vedem noi lucrurile ca ar trebui facute. A doua cale de opozitie este cea a actiunii parlamentare, unde am actionat activ, am adoptat legi”, a indicat Romașcanu.

El a trecut în revistă „ce a făcut greșit PNL” și a amintit, printre altele, de eșecul lansării site-ului pentru relansarea IMM-uri, faptul că nu s-a primit subvenția la motorină și a indicat că „cea mai mare problema a guvernului Orban este testarea redusa” a populatiei in epidemia de coronavirus. „Romania are probabil cea mai mica rata de testare din Europa, asta ascunde adevarul sub pres si pentru ca nu stim adevarul riscam sanatatea batranilor nostri cand masurile de relaxare se vor ridica dupa 15 mai”, a spus Lucian Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai declarat că „cea mai ciudată măsură” a fost demiterea lui Adrian Streinu-Cercel. „Nu e scopul PSD sa-l apare. Dar un specialist de talia lui trebuia mentinut”, a indicat social-democratul.

Lucian Romașcanu a menționat că de acum încolo PSD va prezenta periodic „ce e gresit in ce face guvernul si ce face PSD in Parlament din postura de partid de opozitie”.

Vezi si: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 43: Să vă explic de ce a lipsit Dănuța! .

Declaratiile lui Lucian Romașcanu:

  • `Încep prin a face câteva declaraţii despre ce a făcut greşit PNL în ultima perioadă. Cel mai mare eşec al PNL şi al guvernării Orban se leagă de cea mai aşteptată măsură din partea întreprinderilor mici şi mijlocii şi anume garantarea împrumuturilor prin acel fond de garantare obţinut guvern, lucru care trebuia să se întâmple printr-o platformă informatică numită IMM Invest. Din păcate, incompetenţa celor de la guvernare a făcut ca această platformă să funcţioneze aproximativ un minut sau două, după care s-a blocat şi nici până acum această platformă nu funcţionează. Este o promisiune pe care Partidul Naţional Liberal a făcut-o de acum 30 de zile, au promis că vor veni în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii cu această măsură şi iată că sunt 30 de zile şi peste, iar întreprinderile mici şi mijlocii nu pot să se înscrie pe această platformă, dintr-un motiv foarte simplu: incompetenţa
  • A doua mare problemă pe care a avut-o Partidul Naţional Liberal în ultima perioadă este plata ajutorului de şomaj, plata aşa numitului şomaj tehnic. Este o cerinţă pe care mediul de afaceri a adus-o în spaţiul public de mai mult de 40 de zile. Ea a fost promisă încă de la început de către ministrul Muncii, s-au dat termene foarte strânse şi nici până în ziua de astăzi cele peste 600 mii de cereri nu au fost onorate în totalitate. Este un lucru foarte grav pentru că pe de o parte pun în faţa unui efort financiar deosebit pe antreprenori, iar cei care nu sunt în stare să susţină acest efort se vor vedea nevoiţi pentru a-şi salva afacerea să concedieze oameni
  • Legat de relansarea economiei aflăm doar promisiuni. Cel mai rău lucru pe care ministrul Cîţu l-a făcut în declaraţiile lui este să promită un plan de relansare economică abia după terminarea stării de urgenţă. Companiile, oamenii trebuie să ştie de acum care sunt planurile guvernului, iar o strategie economică trebuie să apară în spaţiul public neîntârziat. România este singura ţară sau ultima ţară care nu a venit cu un plan de relansare economică.Toate ţările europene deja au pus la dispoziţia companiilor, la dispoziţia mediului economic măsuri pentru protejarea afacerilor şi pentru relansarea economică după relaxarea măsurilor de izolare socială`

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.